Haak maar aan in Sneek

15 juni 2017, van 14:30 tot 16:00 | Bibliotheek Sneek

Bibliotheek Sneek wil graag aanhaken bij het provinciaal Haakproject in het kader van Culturele Hoofdstad Leeuwarden/Fryslân 2018: de grootste gehaakte deken van de wereld maken.

Onder het genot van een kopje koffie of thee worden gezamenlijk een heleboel zogenaamde Granny Squares gehaakt. Deze worden tot een deken van 1.40 bij 2.00 meter aan elkaar gehaakt. Op deze manier haken we in Sneek mee aan een deken ter grootte van vijf voetbalvelden, waarmee Fryslân in 2018 in het Guinness Book of Records hoopt te komen! Naderhand worden er weer kleinere dekens van gemaakt, welke worden verspreid naar diverse plaatsen in de wereld waar ze hard nodig zijn.

Restjes garen
Voor de aanhaakgroep is veel garen nodig. Heeft u nog restjes garen? Wol, acryl of katoen; dik, dun of harig, alles kan. Ook als u nog onafgemaakte werkstukken in een kastje heeft liggen; we maken er wat van. Ongebruikte haaknaalden kunnen op deze manier een tweede leven krijgen.
U kunt het alvast langs brengen bij de bibliotheek.

Ervaren haaksters
Verder zoeken we voor dit project één of meer ervaren haaksters. Lijkt het u/jou leuk om mee te helpen aan dit project? Wil je andere, minder ervaren, hakers op weg te helpen? Meld je dan op korte termijn aan bij de bibliotheek.
Iedereen kan mee doen; oud of jong, stijf of lenig, man of vrouw, ervaren of leek. Kom daarom op de tweede donderdag in januari bij de aanhaakgroep. Want, met elkaar haken is niet alleen creatief en leuk, maar ook heel gezellig. Het biedt kans op nieuwe contacten. Met andere woorden: haken verbindt!

Haak maar aan in Bibliotheek Sneek vindt plaats op:

• donderdag 15 juni
  • donderdag 14 september
  • donderdag 12 oktober
  • donderdag 16 november
  • donderdag 14 december

altijd van 14.30 - 16.00 uur.