Lezing Rodaan Al Galidi in Sneek

28 juni 2017, van 20:00 tot 22:00 | Bibliotheek Sneek

Kosten: € 10,-- (bibliotheekleden) / € 12,50 (niet-leden)

Het leven in een asielzoekerscentrum is zwaar. De bewoners leven heel dicht op elkaar, wat tot heftige maar soms ook komische situaties kan leiden. De meeste autochtonen kennen AZC’s niet van binnen. Met zijn boek ‘Hoe ik talent voor het leven kreeg’ geeft Rodaan Al Galidi een uitgelezen kans om er meer over te weten te komen.

Het leven in een AZC

Op woensdag 28 juni geeft schrijver Al Galidi op uitnodiging van het VIOS, Vluchtelingen Integratie en Ondersteuning in Súdwest Fryslân en de bibliotheek, een lezing in Bibliotheek Sneek. Deze lezing is een vervolg op de bijzondere productie Ik & de Oorlog.

Meer over Rodaan Al Galidi

Al Galidi is geboren in 1971, maar zijn precieze geboortedatum is niet bekend. Dergelijke gegevens werden niet geregistreerd, en verjaardagen niet gevierd in de Iraakse streek waar Rodaan geboren en getogen is.

De schrijver studeerde in Irak af als bouwkundig ingenieur. Hij vluchtte uit Irak om niet in het leger te hoeven, zes jaar later (1998) kwam hij naar Nederland, waar hij asiel aanvroeg. Het asiel werd hem geweigerd en hij is uitgeprocedeerd. Lessen Nederlands mocht hij als gevolg daarvan niet bijwonen. Daarom leerde Al Galidi op eigen houtje de Nederlandse taal en begon hij te schrijven.

In Vlaanderen wordt hij als schrijver erkend en ontvangt hij een werkbeurs. In 2007 kon Al Galidi genieten van het generaal pardon in Nederland. Al Galidi schreef onderhand meer dan vijftien boeken en dichtbundels in het Nederlands. In 2011 kreeg hij de prijs voor literatuur van de Europese Unie voor zijn roman De autist en de postduif. Het is ronduit bizar, dat hij in hetzelfde jaar zakte voor het inburgeringsexamen.

In zijn boek 'Hoe ik talent voor het leven kreeg', geschreven in de kringloopwinkel van Zwolle, vertelt Rodaan Al Galidi over de negen jaar die hij in een asielzoekerscentrum doorbracht.
(foto auteur: Serge Ligtenberg)

Lezing Rodaan Al Galidi
Op: woensdag 28 juni van 20.00 - ca. 22.00 uur (inloop vanaf 19.30 uur).
Bij de inloop is er koffie en thee. In de pauze is er een drankje en een hapje.
Kosten: € 10,-- (voor bibliotheekleden) / € 12,50 (voor niet-leden) incl. consumpties.
Kaarten kopen: via onderstaande knop of tijdens openingsuren in de bibliotheek.

Ook interessant voor u

Meer info over het Slaapfestival

Op 14 juli organiseert stichting Haring & Hummus in het Friese Balk Het Slaapfestival. Tijdens dit sfeervolle festival zal het echter niet moeilijk zijn om wakker te blijven!
Publiek en en andere deelnemers worden verrast en vermaakt met o.a. verschillende muzikale en theatrale performances.