DigiTaalhuis bibliotheken Heerenveen

Taalvrijwilligers helpen mensen één op één of in kleine groepjes om beter te leren lezen, schijven, rekenen of met de computer te werken.

Spreekuur:
Woensdag 14.00-15.30 uur

Meitinker in Akkrum

Inwoners van Akkrum, Nes en Aldeboarn kunnen bij de Meitinker terecht voor vragen op het gebied van wonen, zorg, welzijn en meedoen.

Sociaal steunpunt in Akkrum

Wie moeite heeft met het invullen van formulieren, problemen heeft met financiële adminstratie, reïntegratie, huur- of zorgtoeslag of andere zaken, kan gratis terecht bij het Sociaal Steunpunt.

DigiTaalhuis Heerenveen

Spreekuur
Dinsdag 10.00 - 12.00 uur
Donderdag 18.30 - 20.00 uur

Historisch Informatiepunt Heerenveen

In het Historisch Informatiepunt (HIP) op de 1e verdieping van de bibliotheek kunt u zich oriënteren op de geschiedenis van eigen dorp of streek. Leden van de Werkgroep Oud-Heerenveen geven praktische en inhoudelijke ondersteuning en verzorgen tentoonstellingen.

Juridisch spreekuur

Iedere dinsdag van 16.00 tot 18.00 uur wordt een gratis juridisch spreekuur gehouden. Initiatiefnemers zijn mr. Ellis van Wieren (Rjocht Advocatuur) en mr. Nynke de Vries (De Friese Rechtshulp).

Kijk in de agenda voor de maandelijkse activiteiten

Iedere woensdagmorgen van 10.00 tot 12.00 uur kunnen 55-plussers in het Seniorcafé van de bibliotheek terecht voor een kop koffie of thee, een praatje en om een krant of tijdschrift te lezen. Bovendien wordt elke eerste woensdag van de maand, behalve in juli en augustus, speciaal voor deze leeftijdsgroep een activiteit georganiseerd.

HIP Jubbega

Het Historisch InformatiePunt (HIP) geeft een goed beeld van de geschiedenis van Jubbega, Schurega en Hoornsterzwaag. Het HIP is ontstaan uit het Dokumintaasjesintrum Jobbegea-Skuorregea-Hoarnstersweach.

Digitaalhuis in Jubbega

Op afspraak helpen taalvrijwilligers mensen één op één of in kleine groepjes om beter te leren lezen, schijven, rekenen of met de computer te werken.