Abdelkader Benali

17 oktober 2018, van 19:30 tot 21:30 | Bibliotheek Heerenveen

Kosten: Leden € 7,50 | Niet-leden € 12,50

Abdelkader Benali

Op woensdag 17 oktober geeft Abdelkader Benali een lezing in het kader van 100 jaar Bibliotheek Heerenveen. Behalve afkomst en identiteit, generaties en culturen zullen ook zijn schrijverschap en de literatuur ter sprake komen.

Van Marokko naar Rotterdam

Benali is geboren in Marokko en kwam als klein jongetje naar Nederland. Zijn ouders vestigden zich in Rotterdam, waar zijn vader een slagerij begon. Hoe is het om als jonge Marokkaan in de grote stad in Nederland te wonen? Wat zijn de ervaringen als jongetje in de bibliotheek? Welke invloed heeft de religie gehad op zijn leven? Op deze en andere vragen zal Benali een antwoord geven.

Abdelkader Benali (1975) publiceerde een groot aantal boeken en heeft daarnaast verschillende programma's gepresenteerd.

Werk

Abdelkader Benali schrijft romans, verhalen en poëzie, maar ook toneel en journalistiek werk. Daarnaast heeft hij verschillende programma’s gepresenteerd. Bruiloft aan zee is zijn bekroonde debuut uit 1996. in 2002 verscheen zijn tweede roman, De langverwachte, die insloeg als een bom en waarmee hij definitief zijn naam vestigde als belangrijk schrijver in de Nederlandse literatuur.In 2015 verscheen Casa Benali, een Marokkaans huis-, tuin- en keukenkookboek. In september van dat jaar werd Benali vader van een dochter, voor wie hij het boek Brief aan mijn dochter schreef, dat in april 2016 verscheen.

Aanmelden

Deze avond start om 19.30 uur en zal rond 21.30 uur afgelopen zijn. De toegangsprijs is € 7,50 voor leden van de bibliotheek. Niet-leden betalen €12,50. Kaartjes zijn verkrijgbaar in de bibliotheek of via de knop hieronder.

100 jaar bibliotheek Heerenveen