Abdelkader Benali

17 oktober 2018, van 19:30 tot 21:30 | Bibliotheek Heerenveen

Kosten: Leden € 7,50 | Niet-leden € 12,50

Abdelkader Benali

Op woensdag 17 oktober geeft de Marokkaans-Nederlandse schrijver en tv-presentator Abdelkader Benali een lezing in het kader van 100 jaar Bibliotheek Heerenveen. Behalve afkomst en identiteit, generaties en culturen komen ook zijn schrijverschap en de literatuur aan bod. Deze avond start om 19.30 uur en is rond 21.30 uur afgelopen. Van tevoren aanmelden is gewenst.

Van Marokko naar Rotterdam

Abdelkader Benali is in 1975 geboren in Marokko en kwam als klein jongetje naar Nederland. Zijn ouders vestigden zich in Rotterdam, waar zijn vader een slagerij begon. Hoe is het om als jonge Marokkaan in een grote stad in Nederland te wonen? Wat zijn de ervaringen als jongetje in de bibliotheek? Op deze en andere vragen geeft de schrijver antwoord.

Benali: “Ik heb veel te vertellen. Niet alleen over mijn werk, maar ook over de tijd waarin we leven met thema’s als migratie, integratie en de rol van de religie in de publieke ruimte. Ik wil de bezoekers meenemen in een reis door mijn leven en langs deze verschillende thema’s. Dit zijn onderwerpen die uitnodigen om verder te praten met elkaar en daar heb ik heel veel zin in.”

Werk

Benali schrijft romans, verhalen en poëzie, maar ook toneelstukken en journalistiek werk. Daarnaast heeft hij verschillende tv-programma’s gepresenteerd. Bruiloft aan zee is zijn bekroonde debuut uit 1996. in 2002 verscheen zijn tweede roman, De langverwachte, die insloeg als een bom en waarmee hij definitief zijn naam vestigde als belangrijk schrijver in de Nederlandse literatuur. In 2015 verscheen Casa Benali, een Marokkaans huis-, tuin- en keukenkookboek. In september van dat jaar werd Benali vader van een meisje, voor wie hij het boek Brief aan mijn dochter schreef, dat in april 2016 verscheen.

Aanmelden

Deze avond start om 19.30 uur en zal rond 21.30 uur afgelopen zijn. De toegangsprijs is € 7,50 voor leden van de bibliotheek. Niet-leden betalen €12,50. Kaartjes zijn verkrijgbaar in de bibliotheek of via de knop hieronder.

100 jaar bibliotheek Heerenveen