Advies voor een tuin vol leven

7 april 2017, van 13:00 tot 17:00 | Bibliotheek Heerenveen

Kosten: €2,50 (leden) / €3,- (niet-leden)

tuin Jansma's Hof

Vrijdagmiddag 7 april tussen 13.00 en 17.00 uur geeft ecologisch hovenier Pieter Jansma tuinadvies op maat in de bibliotheek aan het Burgemeester Kuperusplein 48 te Heerenveen. Wie graag op meer natuurlijke wijze wil tuinieren of specifieke vragen over tuinontwerp of tuinonderhoud heeft, kan een adviesgesprek van 15 à 20 minuten met Jansma voeren. Aangeraden wordt om foto’s of een situatieschets mee te nemen. Aanmelden voor zo’n gesprek is noodzakelijk. Dit kan bij de servicebalie in de bibliotheek.

Meer genieten met minder inspanning

Wie kiest voor een rijke tuin waarin veel te beleven valt en die niet onnodig veel onderhoud vergt, komt al snel terecht bij natuurlijk of ecologisch tuinieren. Dit omvat onder andere het gebruik van waardplanten voor insecten en van onbehandeld hout. Ook het werken aan een gezonde bodem en een op maat gemaakte beplantingskeuze hoort bij natuurlijk tuinieren.

Pieter Jansma

Pieter Jansma is eigenaar van Jansma’s Hof in Katlijk en lid van de Wilde Weelde, de vakgroep voor hoveniers, kwekers en ontwerpers die werken vanuit een ecologisch uitgangspunt. Op deze basis ontwerpen, maken en onderhouden hij en zijn collega’s tuinen en beplantingen.

Aanmelden

Kaartjes voor dit tuinadviesgesprek zijn voor €2,50 (bibliotheekleden) en €3,- (niet-leden) verkrijgbaar in de bibliotheek. Bij aanschaf ervan kan meteen een tijdstip voor het gesprek worden afgesproken.