Boekbespreking in Bibliotheek Wommels

5 februari 2018, van 20:00 tot 22:00 | Bibliotheek Wommels

Kosten: Geen

Deze activiteit heeft in het verleden plaatsgevonden. Klik hier voor alle actuele activiteiten.

Bespreking van het boek De geniale vriendin van Elena Ferrante. Heb je het boek gelezen en wil je er over meepraten? Dat kan, meld je aan bij de bibliotheek.

Over het boek

Lila en Elena groeien samen op in een volkswijk in het Napels van de jaren vijftig, een tijd waarin het ondenkbaar is dat meisjes hun tijd verspillen met leren. De intelligente Lila moet van school om te gaan werken. Ze probeert aan haar milieu te ontsnappen door jong te trouwen. Haar beste vriendin Elena mag wél verder leren, maar beseft maar al te goed hoeveel slimmer Lila is. En mooier.

De geniale vriendin is de eerste van Ferrantes vier Napolitaanse romans, waarin de auteur met groot inlevingsvermogen en in een onnavolgbare stijl vertelt over twee vrouwen en hun levenslange vriendschap, die even sterk om liefde als om rivaliteit draait. Ferrante vertelt met het verhaal van Lila en Elena ook het verhaal van een wijk, een stad en een land in een tijd vol veranderingen.

Lees deze interessante roman en praat mee met de leesclub. De leesclub is een samenwerking met pkn Wommels-Hidaard.

Aanmelden

Je bent van harte welkom!
Je kunt je aanmelden in de bibliotheek, telefonisch (tel. 332000), via onze website of door een mailtje te sturen naar hvhouten@planet.nl