BoekStart inloopochtend

2 februari 2018, van 10:00 tot 11:00 | Heerenveen

Kosten: Gratis

Deze activiteit heeft in het verleden plaatsgevonden. Klik hier voor alle actuele activiteiten.

BoekStart

Op vrijdag 2 februari wordt tijdens de BoekStart-inloopochtend in de bibliotheek van Heerenveen aandacht besteed aan het Prentenboek van het Jaar. Dat is Ssst! De tijger slaapt van Britta Teckentrup.

Dit boek staat centraal tijdens de Nationale Voorleesdagen, die worden gehouden van 24 januari tot en met 3 februari. De BoekStart-morgen valt dus precies in die Voorleesdagen. Ook de digitale versie van het prentenboek wordt op 2 februari vertoond. (Groot)ouders met baby's en peuters zijn van 10.00 tot 11.00 uur van harte welkom. De toegang is gratis.

Voorleesdagen

gratis Tomkeboekje

Tijdens de Nationale Voorleesdagen krijgen kinderen tot 7 jaar die lid worden van de bibliotheek het vingerpopje van de tijger uit het Prentenboek van het Jaar cadeau. Ook is vanaf woensdag 24 januari het nieuwste Tomke-uitdeelboekje Freontsjes foar Tomke gratis verkrijgbaar in de bibliotheek. Voor beide geldt: zolang de voorraad strekt.
Kijk wat er nog meer te doen is tijdens de Voorleesdagen

BoekStart

BoekStart is een programma dat het lezen met heel jonge kinderen bevordert. Met de baby of peuter op schoot een boekje ontdekken is leuk én leerzaam. Het stimuleert de taal- en spraakontwikkeling van het kind, zo blijkt uit onderzoek. Het verhoogt de concentratie en het versterkt de band tussen ouder en kind. Allemaal zaken waar de baby of peuter ook later plezier van heeft.

Tijdens de BoekStart-inloopochtenden kan men vragen stellen over (voor)lezen met heel jonge kinderen, kennismaken met verschillende soorten materialen die geschikt zijn voor de baby of peuter, ervaringen uitwisselen met andere ouders en wordt er voorgelezen. Dit alles onder het genot van een kopje koffie.

Voor meer info: BoekStart.nl.

Er is ook een BoekStart-inloopochtend op:

  • 2 maart
  • 6 april
  • 4 mei
  • 1 juni