BoekStart-inloopochtend

7 december 2018, van 10:00 tot 11:00 | Heerenveen

Kosten: Gratis

Dikke Dik: dierendokter

Op vrijdag 7 december is er weer een BoekStart-inloopochtend in de bibliotheek aan het Burgemeester Kuperusplein 48 in Heerenveen. De BoekStart-inloopochtend is bestemd voor de allerjongsten van 0 tot 3 jaar met hun (groot)ouders en is vrij toegankelijk. Het voorlezen begint om 10.00 uur.

Inloopochtend

Tijdens BoekStart-inloopochtenden kan men onder het genot van een kop koffie vragen stellen over (voor)lezen met heel jonge kinderen, kennismaken met materialen die geschikt zijn voor de baby of peuter, ervaringen uitwisselen met andere (groot)ouders en wordt er voorgelezen. Aanmelden hoeft niet. De bieb in Heerenveen houdt elke eerste vrijdag van de maand zo’n inloopochtend.

BoekStart

BoekStartkoffertje

Bijna alle bibliotheken in Nederland werken inmiddels met BoekStart. Ouders van baby’s ontvangen van de gemeente, op het consultatiebureau of op een andere manier een brief met een waardebon. Hiermee worden ze uitgenodigd om hun kindje gratis lid te maken van de bibliotheek en om het BoekStart-koffertje, met daarin twee leuke babyboekjes, op te halen in de bieb. Die biedt verder een BoekStart-collectie met baby- en peuterboekjes om te lenen.  

Het hoofddoel van BoekStart is het bevorderen van voorlezen aan jonge kinderen. Plezier in lezen leidt tot een betere taal- en spraakontwikkeling. Het is dus belangrijk dat kinderen al jong ontdekken hoe leuk boekjes zijn.

De volgende BoekStart-inloopochtend is op vrijdag 4 januari.

BoekStart