Charles Groenhuijsen

12 maart 2018, van 19:30 tot 21:30 | Bibliotheek Heerenveen

Kosten: Leden €10,- | niet-leden €12,50

Deze activiteit heeft in het verleden plaatsgevonden. Klik hier voor alle actuele activiteiten.

Charles Groenhuijsen

In het kader van de Boekenweek geeft Charles Groenhuijsen op maandag 12 maart een lezing in de bibliotheek aan het Burgemeester Kuperusplein 48 in Heerenveen. De bekende journalist gaat onder meer in op de verschillen tussen Nederland en de Verenigde Staten, het eerste jaar van Donald Trump als president en hoe goed het gaat met de wereld. De avond begint om 19.30 uur en van tevoren aanmelden is gewenst.

Charles Groenhuijsen bestrijkt een breed scala aan onderwerpen, ontleend aan zijn jarenlange journalistieke ervaring en staat garant voor een boeiende avond. Hij betrekt het publiek bij zijn lezing en gaat graag met de aanwezigen in discussie.

Over het leven in en de cultuur en politiek van de Verenigde Staten heeft Groenhuijsen diverse boeken geschreven. Oh, oh Amerika; het land van Obama en Trump publiceerde hij in 2015. Hierin inventariseert hij wat voor land Barack Obama achterlaat. Zijn nieuwste boek heet Optimisten hebben de hele wereld, een verwijzing met een kwinkslag naar de brutalen die de halve wereld hebben. De plaatselijke boekhandel is aanwezig met een boekenstand en de spreker is graag bereid zijn boeken te signeren.

‘Mister America’

Charles Groenhuijsen (Joure, 1954) werkt vanuit Nederland en de Verenigde Staten als schrijver, columnist, consultant en spreker. Hij is sinds 1974 actief in de journalistiek en was een groot deel van zijn loopbaan Amerika-correspondent voor het NOS Journaal. Bij veel Nederlanders staat hij bekend als ‘Mister America’. Groenhuijsen kijkt met hoop naar de toekomst en blijft optimistisch: “Some people walk in the rain. Others just get wet”.

Aanmelden

Deze avond start om 19.30 uur en is rond 21.30 uur afgelopen. De toegangsprijs is €10,- voor leden van de bibliotheek. Niet-leden betalen €12,50. Kaarten zijn te koop in de bibliotheek of via de knop hieronder.


Enkele boeken van Charles Groenhuijsen