Charles Groenhuijsen

12 maart 2018, van 19:30 tot 21:30 | Bibliotheek Heerenveen

Kosten: Leden €10,- | niet-leden €12,50

Charles Groenhuijsen

Op maandag 12 maart geeft Charles Groenhuijsen een lezing in de bibliotheek van Heerenveen. De onderwerpen die daarbij aan bod komen zijn o.a. de verschillen tussen Nederland en de Verenigde Staten en hoe goed gaat het met de wereld. Dit laatste onderwerp is de titel van een van zijn boeken. Groenhuijsen betrekt het publiek bij zijn lezingen en gaat graag met hen in discussie.

‘Mister America’ Charles Groenhuijsen

Charles Groenhuijsen (1954) werkt vanuit Nederland en de Verenigde staten als schrijver, columnist, consultant en spreker. Hij is sinds 1974 actief in de journalistiek en is een groot deel van zijn loopbaan America-correspondent voor het NOS Journaal geweest. Voor veel Nederlanders staat hij bekend als ‘Mister America’.

Hij schreef diverse boeken over leven, cultuur en politiek van de Verenigde staten. Oh, oh Amerika; het land van Obama en Trump publiceerde hij in 2015. Hierin inventariseert hij wat voor land Barack Obama achterlaat. Zijn nieuwste boek heet Optimisten hebben de hele wereld, een kwinkslag naar de brutalen die de halve wereld hebben.

Charles Groenhuijsen is een veel gevraagde spreker. Hij bestrijkt een breed scala aan onderwerpen ontleend aan zijn jarenlange journalistieke ervaring en staat garant voor een boeiende avond.

Aanmelden

Deze avond start om 19.30 uur en is rond 21.30 uur afgelopen. De toegangsprijs is €10,- voor leden van de bibliotheek. Niet-leden betalen €12,50. Kaarten zijn te koop in de bibliotheek of via de knop hieronder.


Enkele boeken van Charles Groenhuijsen