CoderDojo in Heerenveen

8 december 2017, van 15:00 tot 16:30 | Bibliotheek Heerenveen

Kosten: Gratis

CoderDojo micro.bit

Vrijdagmiddag 8 december is het weer tijd voor CoderDojo in de bibliotheek van Heerenveen. Vanaf 15.00 uur kan de jeugd er weer aan het werk met de Micro:bit. DEZE MIDDAG IS VOLGEBOEKT; AANMELDEN IS NIET MEER MOGELIJK.

CoderDojo

CoderDojo staat voor zélf programmeren, websites bouwen, apps ontwikkelen, games maken en meer. Het is toegankelijk voor alle toekomstige programmeurs van 7 tot 17 jaar.

De Micro:bit

Micro:bit

De Micro:bit is een minicomputertje van slechts 4,5 bij 5 cm, ontworpen op initiatief van de BBC om kinderen in aanraking te brengen met het programmeren.

Als een programma is geschreven kan het met de online simulator worden getest. Werkt het programma naar behoren dan kan het worden gedownload naar de pc, en, als de Micro:bit met een usb-kabel met de pc is verbonden, worden geüpload naar de Micro:bit. Op de Micro:bit is ruimte voor slechts één programma.

De Micro:bit is bruikbaar voor velerlei leuke toepassingen: van eenvoudig tot moeilijk. Eenvoudig is bijvoorbeeld het aansturen van de 25 LED-lampjes die op de Micro:bit aanwezig zijn. Met het juiste script kunnen die in een bepaald volgorde worden aan- en uitgezet en kan een soort lichtkrant worden ontworpen, waarbij teksten voorbij komen scrollen. Moeilijker is het om de Micro:bit te programmeren voor het uitvoeren van een game of het op afstand besturen van een robot of een karretje

Meld je aan!

coderdojo

DEZE MIDDAG IS VOLGEBOEKT; AANMELDEN IS NIET MEER MOGELIJK

Meedoen aan CoderDojo is mogelijk voor iedereen tussen 7 en 17 jaar en is helemaal gratis! Om mee te kunnen doen is het wel nodig om je eerst te registreren en je daarna aan te melden. Ben je 13 jaar of ouder, dan kan je dat zelf doen. Ben je 12 jaar of jonger, dan moet één van je ouders je registreren. Per CoderDojo zijn er maximaal 15 deelnemers.

Let op: voor deelnemers jonger dan 12 jaar geldt dat ze een ouder/verzorger mee moeten nemen. De ouders hoeven niet de hele tijd aanwezig te zijn, maar moeten wel in de buurt blijven.

Registreren van 7 t/m 12 jaar
Hieronder kun je een uitleg downloaden voor je ouders.

Uitleg voor 13 jaar en ouder
Hieronder kun je een uitleg downloaden voor jezelf.

Ben je al geregistreerd?
Als je al bent geregistreerd, dan kun je je direct aanmelden voor deze CoderDojo via de knop hieronder.