CoderDojo in Joure

18 januari 2019, van 15:00 tot 16:30 | Joure

Kosten: Gratis toegang | Leeftijd: 7-17 jaar

Bij CoderDojo kun je alles leren over programmeren. Denk hierbij aan websites, games, apps of zelfs robots!

Lekker zelf aan de slag

Vanmiddag is er weer CoderDojo in Bibliotheek Joure. Je kunt komen programmeren in Scratch, aan de slag met de Micro:bit of een eigen website bouwen.

Scratch is een programmeertaal waarmee je je eigen interactieve verhalen, animaties, spelletjes, muziek en kunst kunt maken. Je kunt zelf aan de slag met allerlei opdrachten. Je begint gemakkelijk, maar het wordt steeds moeilijker. Als je alle opdrachten hebt gedaan verdien je een echte Scratch-badge.

De Micro:bit is een kleine programmeerbare computer. Je kunt al snel kleine programmaatjes maken en het resultaat zien.

Met Javascript kun je een eigen website leren bouwen. Wil jij dat ook? Bij CoderDojo leer je hoe je daarmee begint.
 

Meld je aan!

Meedoen aan CoderDojo is voor iedereen tussen de 7 en 17 jaar en is helemaal gratis! Om mee te kunnen doen is het wel nodig om je eerst te registreren en je daarna aan te melden. Ben je 13 jaar of ouder dan kan je dat zelf doen. Ben je 12 jaar of jonger dan moet één van je ouders je registreren. Per CoderDojo zijn er maximaal 15 deelnemers.

Let op: voor deelnemers jonger dan 12 jaar geldt dat ze een ouder/verzorger mee moeten nemen. De ouders hoeven niet de hele tijd aanwezig te zijn, maar moeten wel in de buurt blijven.

Registreren en aanmelden kan via de knop hieronder:

Wat is CoderDojo?

CoderDojo staat voor zélf programmeren, websites bouwen, apps ontwikkelen, games maken en meer, en is bedoeld voor alle toekomstige programmeurs van 7-17 jaar!

Bij CoderDojo kun je alles leren over programmeren. Denk hierbij aan websites, games, apps, Lego WeDo 2.0 of zelfs robots!
Naast digitale projecten kun je bij CoderDojo ook aan de slag met bijvoorbeeld Arduino om zelf apparaten te bouwen.

CoderDojo wordt over de hele wereld gehouden. De Dojo’s worden opgezet en georganiseerd door vrijwilligers. CoderDojo legt veel nadruk op open source en gratis software en heeft wereldwijd een breed netwerk aan vrijwilligers. CoderDojo heeft slecht één regel: "Boven Alles: Wees Cool!"; pesten, liegen en mensen hun tijd verdoen is niet cool.