CoderDojo Lemmer

14 december 2018, van 15:00 tot 16:30 | Lemmer

Kosten: Gratis toegang

Vanmiddag is er voor de eerste keer CoderDojo in bibliotheek Lemmer: programmeren voor kinderen van 7 tot 17 jaar.

Kerstverlichting op de Micro:bit

Op vrijdag 14 december is het thema kerst! De deelnemers leren op de Micro:bit sfeervolle kerstverlichting te programmeren.

Meld je aan!

Meedoen aan CoderDojo is voor iedereen tussen de 7 en 17 jaar en is helemaal gratis! Om mee te kunnen doen is het wel nodig om je eerst te registreren en je daarna aan te melden. Ben je 13 jaar of ouder dan kan je dat zelf doen. Ben je 12 jaar of jonger dan moet één van je ouders je registreren. Per CoderDojo zijn er maximaal 15 deelnemers.

Let op: voor deelnemers jonger dan 12 jaar geldt dat ze een ouder/verzorger mee moeten nemen. De ouders hoeven niet de hele tijd aanwezig te zijn, maar moeten wel in de buurt blijven.

Direct aanmelden

Je kunt je direct aanmelden voor deze CoderDojo via de knop hieronder.

Wat kun je met een Micro:bit?

De Micro:bit is een minicomputertje van slechts 4,5 bij 5 cm, ontworpen op initiatief van de BBC om kinderen in aanraking te brengen met het programmeren. Als een programma is geschreven kan het met de online simulator worden getest. Werkt het programma naar behoren dan kan het worden gedownload naar de pc, en, als de Micro:bit met een usb-kabel met de pc is verbonden, worden geüpload naar de Micro:bit. Op de Micro:bit is ruimte voor slechts één programma.

De Micro:bit is bruikbaar voor velerlei leuke toepassingen: van eenvoudig tot moeilijk. Eenvoudig is bijvoorbeeld het aansturen van de 25 LED-lampjes die op de Micro:bit aanwezig zijn. Met het juiste script kunnen die in een bepaald volgorde worden aan- en uitgezet en kan een soort lichtkrant worden ontworpen, waarbij teksten voorbij komen scrollen. Moeilijker is het om de Micro:bit te programmeren voor het uitvoeren van een game of het op afstand besturen van een robot of een karretje 

Wat is CoderDojo?

CoderDojo staat voor zélf programmeren, websites bouwen, apps ontwikkelen, games maken en meer, en is bedoeld voor alle toekomstige programmeurs van 7-17 jaar!

Bij CoderDojo kun je alles leren over programmeren. Denk hierbij aan websites, games, apps, Lego WeDo 2.0 of zelfs robots!
Naast digitale projecten kun je bij CoderDojo ook aan de slag met bijvoorbeeld Arduino om zelf apparaten te bouwen.

CoderDojo wordt over de hele wereld gehouden. De Dojo’s worden opgezet en georganiseerd door vrijwilligers. CoderDojo legt veel nadruk op open source en gratis software en heeft wereldwijd een breed netwerk aan vrijwilligers. CoderDojo heeft slecht één regel: "Boven Alles: Wees Cool!"; pesten, liegen en mensen hun tijd verdoen is niet cool.