Cursus beeldbewerking

5 september 2018, van 19:30 tot 21:00 | Bibliotheek Heerenveen

Kosten: Leden € 16,50 | niet-leden €21,50

beeldbewerking

Professioneel fotograaf Peter Wouda geeft in de bibliotheek van Heerenveen een tweedelige cursus beeldbewerking. De cursusdata zijn woensdag 5 en 12 september. De aanvangstijd is 1930 uur en de avonden worden om ongeveer 21.00 uur afgesloten.

Basistechnieken

Peter Wouda

Digitale beeldbewerking is het met software bewerken van afbeeldingen. De bewerking dient ervoor om het beeld te verbeteren, om een artistieke bewerking toe te passen of om de aandacht meer op een bepaald onderdeel te richten.
Peter Wouda is 10 jaar beroepsfotograaf geweest en is nu hoofdzakelijk als websitebouwer en -ontwerper actief met beeldbewerking.
In de cursus maakt hij gebruik van het programma Photoshop. De geschiedenis en de basistechnieken van beeldbewerking worden behandeld. Aan de hand van voorbeelden legt Wouda uit waar op moet worden gelet bij retoucheren, kleuren en helderheid, verscherpen, vergroten en verkleinen. Andere onderwerpen die aan de orde komen zijn contrast en helderheid, niveaus en curven en verzadiging.

Interactief

De cursus is interactief. Dit betekent dat de cursisten zelf aan de slag zullen gaan met het bewerken van foto’s. Peter Wouda zal de resultaten met de deelnemers bespreken.

Aanmelden

Het maximaal aantal deelnemers aan deze cursus is 20. Van tevoren aanmelden is gewenst. De prijs van de cursus bedraagt € 16,50 voor leden van de bibliotheek en € 21,50 voor niet-leden. Aanmelden kan bij de servicebalie in de bibliotheek of via de knop hieronder.