Cursus Digisterker in Heerenveen

28 januari 2019, van 10:00 tot 12:00 | Bibliotheek Heerenveen, 1e verdieping

Kosten: Geen

Digisterker

In bibliotheek Heerenveen kunt u meedoen aan de cursus Digisterker. Tijdens de cursus kunt u oefenen met het aanvragen en het gebruik van DigiD, uw persoonlijke digitale toegang tot bijvoorbeeld de overheid, de gemeente, de belastingdienst, het UWV en het pensioenoverzicht. De cursus van vier ochtenden helpt u uw weg te vinden bij de digitale overheid.

Gratis cursus - werken met de elektronische overheid

De overheid verwijst steeds vaker en nadrukkelijker naar haar digitale loketten. Bijvoorbeeld voor het aanvragen van huurtoeslag, het doen van belastingaangifte, het doorgeven van een verhuizing of het zoeken van werk. Tegelijkertijd kan niet iedereen meekomen in het gebruik van de elektronische overheid. Het Digisterker-programma brengt hierin verandering.

Wat leert u in de cursus?

In vier lessen leert u hoe en waar u informatie vindt en hoe u iets aan kunt vragen, bijvoorbeeld bij de gemeente. U leert ook hoe DigiD aangevraagd en gebruikt kan worden. Alles wordt stap-voor-stap uitgelegd, u ontvangt een cursusboek en na afloop een certificaat.

Voor wie?

Deze gratis cursus is voor inwoners van de gemeente Heerenveen die al met internet kunnen omgaan. Hebt u moeite met het gebruik van de computer en internet? Dan kunt u eerst de beginnerscursus Klik & Tik doen in de bibliotheek.

Waar en wanneer?

De Digisterker-cursus is in de bibliotheek van Heerenveen. De cursus bestaat uit vier bijeenkomsten van 2 uur. U gebruikt in de cursus een computer van de bibliotheek. Ook krijgt u een werkboek, waarin u alles rustig kunt nalezen.

De cursus is op vier maandagochtenden van 10.00 - 12.00 uur en start eind januari, begin februari. Dit is afhankelijk van de aanmeldingen.

Meer informatie en aanmelden

Wilt u meer informatie of wilt u zich aanmelden voor de cursus, dan kan dat bij de balie in de bibliotheek, telefonisch (0513 626675) of stuur een mail naar Rein van der Pal (r.vanderpal@bmf.nl).