Cursus Verhalen schrijven

15 november 2017, van 19:00 tot 21:30 | Bibliotheek Heerenveen

Kosten: Leden €75,- / Niet-leden €90,-

Deze activiteit heeft in het verleden plaatsgevonden. Klik hier voor alle actuele activiteiten.

Schrijven

Op woensdag 15, 22 en 29 november geeft schrijfdocent Samantha Haitsma van Friesland Schrijft een driedelige basiscursus verhalen schrijven in de bibliotheek van Heerenveen. De avonden beginnen om 19.00 uur en worden omstreeks 21.30 uur afgesloten.

Verhalend schrijven

In deze kennismakingsworkshop ga je aan de slag met een kort of lang verhaal. Je leert hoe je een plot opzet, karakters uitwerkt en thema’s verweeft. Ook komen begrippen als perspectief, vorm en stijl aan bod en krijg je antwoord op vragen als: Waar haal je inspiratie vandaan? Wat doe je als je vastloopt? Hoe maak je een tekst geschikt voor een publiek?

Het is een interactieve cursus. Je krijgt oefeningen in de les en werkt thuis verder aan je verhaal. Het genre mag je zelf bepalen. Misschien schrijf je graag spannende teksten, literaire hoogstandjes, of heb je een autobiografisch verhaal liggen dat je eindelijk eens op papier wil zetten. Ook als je nog niks hebt geschreven, ben je van harte welkom. Het plezier in schrijven staat voorop.

Je verhaal voordragen

Tijdens de jaarlijkse poëzieavond krijg je de mogelijkheid om je verhaal voor te dragen aan luisteraars van de bibliotheek. Cursisten van de workshop poëzie zullen ook een stukje voordragen. Deelname aan deze avond is geheel vrijwillig, alleen luisteren mag natuurlijk ook. Noteer de datum vast in je agenda: 29 januari 2018. Er volgt hiervoor nog een aparte inschrijflink.

Friesland Schrijft

Samantha Haitsma

Samantha Haitsma is schrijfdocent van het cursuscentrum Friesland Schrijft. Ze studeerde aan de Schrijversvakschool te Amsterdam en werkte een aantal jaar in de theater- en filmsector. Je kan haar regelmatig vinden in de bibliotheek van Heerenveen waar ze als vrijwilliger werkt en workshops geeft. Ze schrijft romans, korte verhalen en filmscenario’s en haar passie voor schrijven deelt ze graag met schrijvers en boekliefhebbers uit de regio.

Aanmelden

De avonden starten om 19.00 uur en zullen omstreeks 21.30 uur afgelopen zijn. De toegangsprijs voor leden van de bibliotheek is € 75,-* en voor niet-leden € 90,-. 

Er is ruimte voor maximaal 10 cursisten, meld je snel aan om zeker te zijn van een plek.

* Geldt niet voor budgetleden