Digisterker in Heerenveen

10 september 2018, van 10:00 tot 12:00 | Bibliotheek Heerenveen

Kosten: Gratis

Bibliotheek Heerenveen gaat op 10 september weer van start met de cursus Digisterker. Tijdens deze cursus wordt geoefend met het aanvragen en het gebruik van DigiD, de persoonlijke digitale toegang tot bijvoorbeeld de overheid, de gemeente, de belastingdienst, het UWV en het pensioenoverzicht. De cursus van vier ochtenden helpt mensen hun weg te vinden bij de digitale overheid. Deze cursus is al volgeboekt. Aanmelden kan nog steeds; u krijgt dan bericht zodra de volgende cursus begint. Dit is waarschijnlijk in november 2018.

Gratis cursus - werken met de elektronische overheid

Digisterker

De overheid verwijst burgers steeds vaker en nadrukkelijker naar haar digitale loketten. Bijvoorbeeld voor het aanvragen van huurtoeslag, het doen van belastingaangifte, het doorgeven van een verhuizing of het zoeken van werk. Tegelijkertijd kan niet iedereen meekomen in het gebruik van de elektronische overheid. Het Digisterker-programma brengt hierin verandering.

In vier lessen wordt geleerd hoe informatie op overheidwebsites gevonden kan worden en hoe men iets aan kan vragen, bijvoorbeeld bij de gemeente. Alles wordt stap-voor-stap uitgelegd, deelnemers ontvangen een cursusboek en na afloop een certificaat.

Voor wie?

De gratis cursus is voor inwoners van gemeente Heerenveen die al met internet kunnen omgaan. 
Wie moeite heeft met het gebruik van de computer en internet kan eerst de beginnerscursus Klik & Tik doen bij de bibliotheek.

Waar en wanneer?

De Digisterker-cursus is in de bibliotheek van Heerenveen. U gebruikt in de cursus een computer van de bibliotheek. Ook krijgt u een werkboek, waarin u alles rustig kunt nalezen.
De cursus is op maandagochtend van 10.00 – 12.00 uur en de cursusdata zijn 10, 17 en 24 september en 1 oktober. 

Meer informatie en aanmelden

Wilt u meer informatie of wilt u zich aanmelden voor de cursus, dan kan dat bij de balie in de bibliotheek, telefonisch (0513 626675) of stuur een mail naar r.vanderpal@bibliothekenmarenfean.nl.

Deze cursus is al volgeboekt. Aanmelden kan nog steeds; u krijgt dan bericht zodra de volgende cursus begint. Dit is waarschijnlijk in november 2018.


De ervaringen van een Digisterker-cursist