Digisterker in Bibliotheek Sneek

16 november 2018, van 09:30 tot 11:30 | Bibliotheek Sneek

Kosten: Gratis

In Bibliotheek Sneek kunt u meedoen aan de cursus Digisterker. Tijdens de cursus kunt u oefenen met het aanvragen en het gebruik van DigiD, uw persoonlijke digitale toegang tot bijvoorbeeld de overheid, de gemeente, de belastingdienst, het UWV en het pensioenoverzicht. De cursus van vier ochtenden helpt u uw weg te vinden bij de digitale overheid.

Gratis cursus - werken met de elektronische overheid

De overheid verwijst steeds vaker en nadrukkelijker naar haar digitale loketten. Bijvoorbeeld voor het aanvragen van huurtoeslag, het doen van belastingaangifte, het doorgeven van een verhuizing of het zoeken van werk. Tegelijkertijd kan niet iedereen meekomen in het gebruik van de elektronische overheid. Het Digisterker-programma brengt hierin verandering.

Wat leert u?

In vier lessen leert u hoe en waar u informatie vindt en hoe u iets aan kunt vragen, bijvoorbeeld bij de gemeente. U leert ook hoe DigiD aangevraagd en gebruikt kan worden. Alles wordt stap-voor-stap uitgelegd, u ontvangt een cursusboek en na afloop een certificaat.

Voor wie is het?

De gratis cursus is voor inwoners van gemeente Súdwest-Fryslân die al met internet kunnen omgaan. Heeft u moeite met het gebruik van de computer en internet? Dan kunt u eerst de beginnerscursus Klik & Tik doen bij de bibliotheek.

Aanmelden kan via onderstaande knop, in de bibliotheek of via 0515-435240.

De volgende Digisterker is op vrijdag | 16 november | 23 november | 30 november | 7 december.