Een kijkje achter de schermen

18 oktober 2018, van 10:30 tot 11:30 | bibliotheek Heerenveen

Kosten: Gratis

In oktober bestaat bibliotheek Heerenveen 100 jaar. Dat is een mooie aanleiding om onze bezoekers een kijkje achter de schermen te gunnen. Op donderdag 18 oktober zijn belangstellenden welkom voor een uitleg en rondleiding om 10.30 uur, inloop vanaf 10.15 uur. Meedoen is uiteraard gratis, maar aanmelden is gewenst.

Hoe komen boeken in de bibliotheek?

achter de schermen

...en waarom verdwijnen ze na verloop van tijd ook weer? Wat gebeurt er allemaal achter de schermen en wat doet de bieb nog meer behalve boeken uitlenen? Heb je een opleiding nodig om er te werken? Dit zijn de vragen die we willen beantwoorden. Ook komt in vogelvlucht de geschiedenis van de bibliotheek aan de orde, met uniek beeldmateriaal. De rondleiding brengt de deelnemers op plekken die normaal gesproken niet toegankelijk zijn voor het publiek, zoals de eigen binderij, kantoren en magazijn. Wie wil kan tot slot de tentoonstelling over de 100-jarige bibliotheek bekijken in het Historisch Informatiepunt op de 1e verdieping. Uiteraard is er volop gelegenheid tot het stellen van vragen.

Presentatie en rondleiding zijn gratis, inclusief koffie of thee.