Een kijkje achter de schermen

18 oktober 2018, van 10:30 tot 12:00 | bibliotheek Heerenveen

Kosten: Gratis

Het honderdjarig bestaan van de bibliotheek van Heerenveen is een mooie gelegenheid om bezoekers een kijkje achter de schermen te gunnen. Op donderdag 18 oktober kunnen belangstellenden om 10.30 uur in de bieb aan het Burgemeester Kuperusplein 48 deelnemen aan een presentatie en rondleiding. Om 10.15 uur staat de koffie klaar. Meedoen is gratis, maar aanmelden is gewenst.

Hoe komen boeken in de bibliotheek?

...en waarom verdwijnen ze na verloop van tijd ook weer? Wat gebeurt er allemaal achter de schermen en wat doet de bieb nog meer behalve boeken uitlenen? Heb je een opleiding nodig om er te werken? Dat is een aantal vragen die we willen beantwoorden. Uiteraard krijgen ook de bezoekers volop gelegenheid tot het stellen van vragen. Verder komt in vogelvlucht de geschiedenis van de bibliotheek aan de orde.

De rondleiding brengt de deelnemers op plekken die normaal gesproken niet toegankelijk zijn voor het publiek, zoals de eigen binderij, kantoren en het magazijn. Wie dat wil kan tot slot in het Historisch Informatiepunt (HIP) de tentoonstelling met uniek beeldmateriaal en voorwerpen uit de historie van de bibliotheek bekijken. Het HIP is gevestigd op de eerste verdieping van de bieb.

Presentatie en rondleiding zijn gratis, inclusief koffie of thee.

Bibliotheek Heerenveen 100 jaar