Een nieuwe blik op moderne kunst

3 oktober 2018, van 19:30 tot 21:30 | Bibliotheek Heerenveen

Kosten: Leden € 3,50 | Niet-leden € 5,-

Janita Baron

Woensdagavond 3 oktober geeft kunsthistorica en fotografe Janita Baron een kunsthistorische lezing in de bibliotheek van Heerenveen.

Samen hardop kijken naar kunst

De negentiende-eeuwse kunstenaar Edgar Degas zei al: "kunst is niet wat je ziet maar wat je anderen laat zien". Janita zal deze avond dan ook in het teken zetten van samen hardop kijken naar kunst. Wat zie jij? Wat gebeurt er als je meer weet over achtergronden? Of als iemand jouw een nieuw inzicht geeft? Kunst roept vaak vragen op. Janita heeft niet overal een antwoord op, maar zet de luisteraar wel op een ander spoor.

'Dat kan mijn kleine zusje ook'

Banksy

Janita vertelt: "Vaak hoor ik om mij heen dat mensen kunst niet begrijpen. Dat men zich afvraagt waarom er torenhoge prijzen worden betaald voor iets ‘wat mijn kleine zusje ook kan maken’. Ik ben er van overtuigd dat kunst toegankelijk moet en kan zijn voor iedereen. De verhalen, de passie en het enthousiasme. Kunst leert ons met andere ogen kijken naar ons verleden, ons heden en de toekomst. Dat wil ik graag aan zoveel mogelijk mensen meegeven: de drempel verlagen en het plezier om zelf met kunst aan de slag te gaan! Deze lezing zit boordevol nieuwe manieren van kijken naar kunst maar ook naar de wereld om je heen en daardoor naar jezelf. Het is een uitdagende lezing die je aan het denken en praten zet. En samen met andere deelnemers krijg je hopelijk een nieuwe blik op moderne kunst!"

Aanmelden

U bent van harte welkom om mee te kijken, luisteren en praten. De toegangsprijs bedraagt € 3,50 voor leden en €5,- voor niet-leden van de bibliotheek. Er is plaats voor maximaal 25 personen, dus aanmelden is gewenst. Dat kan bij de servicebalie in de bibliotheek of via de knop hieronder.