Fabels met kleurkrijt - Opening Boekenweek 2018

9 maart 2018, van 20:00 tot 21:45 | Bibliotheek Sneek

Kosten: leden: € 3,50 | niet-leden: € 5,-

Deze activiteit heeft in het verleden plaatsgevonden. Klik hier voor alle actuele activiteiten.

Op vrijdag 9 maart komt Jankobus Seunnenga een speciale (muzikale) voorstelling geven in de Bibliotheek van Sneek in het kader van Culturele Hoofdstad en opent hiermee de Boekenweek, die een dag later van start gaat en eindigt op 18 maart.

Leeuwarden-Fryslân 2018

2018 wordt een bijzonder jaar voor Friesland! Er worden allerlei prachtige activiteiten georganiseerd voor Leeuwarden-Fryslân 2018, waarvan Bibliotheek Sneek een officieel informatiepunt is. Een mooi voorbeeld van zo'n activiteit is de speciale voorstelling die Jankobus Seunnenga op vrijdag 9 maart in de Bibliotheek Sneek komt geven.

'Onnavolgbaar’, zo wordt de voorstelling door het Friesch Dagblad omschreven. Tachtig jaar na het verschijnen van de dichtbundel ‘Fabels met kleurkrijt’ van Simon Vestdijk heeft de in Leeuwarden geboren Jankobus Seunnenga deze op muziek gezet. Seunnenga, vaak bewierookt door de muziekpers, verwierf bekendheid met de band Kobus gaat naar Appelscha, door muziekkrant OOR betiteld als de beste punkband die Nederland ooit heeft gehad. Ook maakte de Friese oerpunker deel uit van het A.D.H.D.-country- & folkduo Pigmeat. Extra speciaal is dat Vestdijks zoon Dick meekomt als speciale gast!

De productie ‘Fabels met kleurkrijt’ is een eerbetoon aan misschien wel de beroemdste Harlinger ooit en wordt ondersteund door Het Hannemahuis, De Vestdijkkring, Anton Wachterprijs en de familie Vestdijk (o.a. samenwerking met de zoon van Simon Vestdijk). De productie is mede dankzij financiële ondersteuning van de gemeente Harlingen en Provinsje Fryslân gerealiseerd.

Entree is inclusief consumpties. Inloop is vanaf 19.45 uur

vrijdag 9 maart
van 20.00 - 21.45 uur
Bibliotheek Sneek
€ 3,50 (leden) | € 5,00 (niet-leden)

CD verkoop en signeren na afloop.

Om deze voorstelling bij te wonen, is van tevoren aanmelden gewenst. Dit kan bij de servicebalie in de bibliotheek of via de knop hieronder.