Feest in de bieb!

24 januari 2018, van 09:30 tot 10:30 | Bibliotheek Heerenveen

Kosten: Gratis

Deze activiteit heeft in het verleden plaatsgevonden. Klik hier voor alle actuele activiteiten.

Prentenboek van het jaar

Woensdagochtend 24 januari om 9.30 uur is de feestelijke opening van de Nationale Voorleesdagen in de bibliotheek van Heerenveen. Samen met Het Muziekbeestje (Hinke Strien) maken peuters daar dan luisterend, zingend, dansend en muziek makend kennis met het Prentenboek van het jaar 2018: 'Ssst! De tijger slaapt' van Britta Teckentrup.

Feestelijke opening

Peuters met hun (groot)ouders zijn van harte welkom. Koffie, limonade en wat lekkers staan klaar. Na afloop krijgen alle aanwezige peuters het vingerpoppetje van de tijger cadeau. Ook kinderen tot 7 jaar die lid worden van de bibliotheek tijdens de Voorleesdagen krijgen dit vingerpoppetje als welkomstgeschenk.

Sssst! De tijger slaapt

Deze activiteit is voor kinderen tussen 0 en 3 jaar. De toegang is gratis, maar graag wel even aanmelden. Dit kan in de bibliotheek of met de knop hieronder. 


Nationale Voorleesdagen

Het Muziekbeestje

De Nationale Voorleesdagen 2018 vinden plaats van woensdag 24 januari tot en met zaterdag 3 februari. Ze zijn bedoeld om het voorlezen aan kinderen die zelf nog niet kunnen lezen te stimuleren. Tijdens deze dagen wordt het belang van voorlezen nog eens extra benadrukt. Maar de bibliotheek ondersteunt ouders ook daarna bij het voorlezen, met een uitgebreide collectie fantasierijke prentenboeken bijvoorbeeld. De bibliotheekmedewerkers zoeken graag mee naar een bij de kinderen passend boek.

Voor kinderen tot 18 jaar is het lidmaatschap gratis. Meld u uw peuter of kleuter tijdens de Voorleesdagen aan als lid, dan krijgen ze een lief welkomstcadeautje: een vingerpoppetje van de tijger uit het boek Ssst! De tijger slaapt, het boek dat verkozen is tot Prentenboek van het jaar 2018.

Andere activiteiten tijdens en aansluitend op de Voorleesdagen in de bibliotheek van Heerenveen:

Prentenboeken Top10