Foppe de Haan

10 september 2018, van 19:30 tot 21:30 | Bibliotheek Heerenveen

Kosten: Leden € 6,- | Niet-leden € 8,50

Foppe de Haan te gast in bibliotheek Heerenveen

Op maandag 10 september houdt oud-voetbaltrainer Foppe de Haan uit Nes een lezing in de bibliotheek van Heerenveen. De aanvangstijd is 19.30 uur en de avond wordt om ongeveer 21.30 uur afgesloten. Om zeker te zijn van een kaartje is van tevoren aanmelden gewenst. De opbrengst van deze avond komt volledig ten goede aan het Foppe Fonds.

Bevlogen spreker

Wanneer Foppe de Haan spreekt is iedereen stil. Met zijn verhalen over zijn werkzaamheden bij SC Heerenveen, Jong Oranje en Ajax Cape Town weet hij zijn publiek te boeien. Ontwapenend, relativerend en met een vleugje Friese humor geeft de in Lippenhuizen geboren en getogen oefenmeester zijn visie op samenwerken, teambuilding, presteren en motivatie. De kracht van zijn verhaal schuilt in de herkenbaarheid, de no-nonsense-aanpak en de eigenzinnige wijze waarop de nuchtere Fries tegen de dingen aankijkt.

De Haan was meer dan twintig jaar trainer van SC Heerenveen. Hij bereikte in het seizoen 2003-2004 de mijlpaal van 500 competitiewedstrijden als trainer/coach van de Friese club. Met Jong Oranje werd hij twee keer Europees kampioen, in 2006 en 2007. Van een groep talenten met verschillende (culturele) achtergronden wist hij een winnend team te smeden. In 2011 fungeerde De Haan vier weken als bondscoach van voetbaldwerg Tuvalu. Vorig jaar was hij assistent-bondscoach van het Nederlands vrouwenelftal, dat de Europese titel in de wacht wist te slepen.

Foppe Fonds

Foppe Fonds

Foppe de Haan heeft als voetbaltrainer succes geboekt, maar is altijd bescheiden gebleven. Als boegbeeld van het Foppe Fonds is de gepensioneerde voetbaltrainer zeer betrokken bij deze organisatie. Het fonds zet zich in voor kinderen voor wie sporten of spelen niet vanzelfsprekend is vanwege hun lichamelijke of verstandelijke beperking of door de financiële situatie van hun ouders. Voor deze groep maakt het Foppe Fonds het onmogelijke mogelijk. Tijdens iedere lezing vertelt De Haan waarom dit fonds zo belangrijk is.

Kaartverkoop

De entree voor deze avond is € 6,- voor leden van de bibliotheek; niet-leden betalen € 8,50. Kaarten zijn verkrijgbaar bij de servicebalie in de bibliotheek of via de knop hieronder.