Foppe de Haan

10 september 2018, van 19:30 tot 21:30 | Bibliotheek Heerenveen

Kosten: Leden € 6,- | Niet-leden € 8,50

Foppe de Haan te gast in bibliotheek Heerenveen

Op maandag 10 september geeft de in Lippenhuizen geboren en getogen Foppe de Haan een lezing in de bibliotheek van Heerenveen. De aanvangstijd is 19.30 uur en de avond wordt om ongeveer 21.30 uur afgesloten.

Mister Heerenveen

Wanneer Foppe de Haan spreekt is iedereen stil. Met zijn verhalen over zijn werkzaamheden met SC Heerenveen, Jong Oranje en Ajax Cape Town weet hij zijn publiek te boeien. Ontwapenend, nuchter, relativerend en met een vleugje Friese humor vertelt Foppe de Haan zijn visie over samenwerken, teambuilding, presteren en motivatie. De kracht van zijn verhaal schuilt in de herkenbaar, de ‘no-nonsense aanpak’ en de eigenzinnige wijze waarop de nuchtere Fries tegen de dingen aankijkt.

De Haan was meer dan twintig jaar trainer van SC Heerenveen en is daarmee de langstzittende trainer bij dezelfde club in het Nederlandse betaalde voetbal. Hij bereikte in het seizoen 2003-2004 de mijlpaal van 500 competitiewedstrijden als trainer/coach van de Friese club. Met Jong Oranje werd hij twee keer Europees kampioen, in 2006 en 2007. Van een groep jonge talenten met verschillende (culturele) achtergronden wist hij een winnend team te smeden.

Foppe Fonds

Foppe Fonds

Foppe de Haan is een uniek mens. Hij heeft als voetbaltrainer geweldige successen geboekt, maar is altijd bescheiden gebleven en staat nog met beide benen in de Friese klei. Als boegbeeld van het Foppe Fonds is de gepensioneerde voetbaltrainer zeer betrokken bij deze organisatie. Het Foppe Fonds zet zich in voor kinderen voor wie sporten of spelen niet vanzelfsprekend is vanwege hun lichamelijke of verstandelijke beperking of de financiële toestand van hun ouders. Voor deze groep maken zij het onmogelijke mogelijk! Bij iedere lezing vertelt hij waarom dit fonds zo belangrijk is en zijn gage voor de lezingen gaat dan ook volledig naar het Foppe Fonds.

Kaartverkoop

De entree voor deze avond is € 6,- voor leden van de bibliotheek. Niet-leden betalen € 8,50. Kaarten zijn verkrijgbaar bij de servicebalie in de bibliotheek of via de knop hieronder.