Gerrit Jan Zwier over Noorwegen en Zweden

11 september 2017, van 19:30 tot 21:30 | Bibliotheek Heerenveen

Kosten: €3,50 (leden) / €5,- (niet-leden)

Op maandag 11 september geeft Gerrit Jan Zwier in de bibliotheek van Heerenveen een lezing over de Scandinavische landen Noorwegen en Zweden.

Noorwegen

Veel toeristen hebben inmiddels de charme van het koele, stille Noorden ontdekt. Bij de lezing van Zwier zal het niet alleen gaan om Noorse reisimpressies. Ook de Noorse geschiedenis, cultuur en identiteit zullen worden behandeld. Verder komen Noorse schilders en avonturiers uitgebreid aan bod. De reis gaat bij de lezing van zuid naar noord: van de zuidkust naar Telemark en het Gudbrandsdal, het pooleiland Jan Mayen, de Lofoten en Lapland.

Zweden

Zweden is eveneens gezegend met adembenemende landschappen, een rijke geschiedenis, met kunst en cultuur en vriendelijke bewoners. Om het land in al zijn glorie te leren kennen liet Gerrit Jan Zwier zich leiden door twee ideale gidsen: op het land door de beroemde plantkundige Carolus Linnaeus (1707-1778) en in de lucht door Nils Holgersson, de hoofdpersoon uit Nils Holgerssons wonderbare reis van Selma Lagerlöf (1858-1940).
Vanuit deze twee invalshoeken laat Zwier u kennis maken met de schoonheid van dit Scandinavische land, van Skåne tot Lapland en van Dalarna tot Gotland en Öland.

Gerrit Jan Zwier

Gerrit Jan Zwier is antropoloog en geograaf. Hij is gespecialiseerd in noordelijke gebieden en heeft verschillende boeken op zijn naam staan waaronder, Altijd Noorwegen en Er gaat niets boven Zweden. De bezoekers krijgen de gelegenheid een gesigneerd exemplaar van deze of andere titels aan te schaffen.

Aanmelden

De avond start om 19.30 uur en zal rond 21.30 uur afgelopen zijn. De toegang is €3,50 voor leden van de bibliotheek en €5,- voor niet-leden.