Gerrit Jan Zwier over Noorwegen en Zweden

11 september 2017, van 19:30 tot 21:30 | Bibliotheek Heerenveen

Kosten: €3,50 (leden) / €5,- (niet-leden)

Deze activiteit heeft in het verleden plaatsgevonden. Klik hier voor alle actuele activiteiten.

Op maandag 11 september geeft Gerrit Jan Zwier een lezing over de Scandinavische landen Noorwegen en Zweden in de bibliotheek van Heerenveen. De avond met deze schrijver, antropoloog en geograaf duurt van 19.30 tot 21.30 uur. Van te voren aanmelden is gewenst.

De charme van het Noorden

Veel toeristen hebben inmiddels de charme van het koele, stille Noorden ontdekt. Bij de lezing van Zwier gaat het wat Noorwegen betreft niet alleen om reisimpressies. Ook de Noorse geschiedenis, cultuur en identiteit worden behandeld. Verder komen Noorse schilders en avonturiers uitgebreid aan bod. De reis gaat bij de lezing van zuid naar noord: van de zuidkust naar Telemark en vandaar naar het Gudbrandsdal, het pooleiland Jan Mayen, de Lofoten en Lapland.

De glorie van Zweden

Zweden is eveneens gezegend met adembenemende landschappen, een rijke geschiedenis, met kunst en cultuur en vriendelijke bewoners. Om het land in al zijn glorie te leren kennen, liet Gerrit Jan Zwier zich leiden door twee ideale gidsen: op het land door de beroemde plantkundige Carolus Linnaeus (1707-1778) en in de lucht door Nils Holgersson, de hoofdpersoon uit het boek ‘Nils Holgerssons wonderbare reis’ van Selma Lagerlöf (1858-1940).
Vanuit deze twee invalshoeken laat Zwier de aanwezigen kennismaken met de schoonheid van Zweden, van Skåne tot Lapland en van Dalarna tot Gotland en Öland.

Gerrit Jan Zwier

Gerrit Jan Zwier

Gerrit Jan Zwier is als antropoloog en geograaf gespecialiseerd in noordelijke gebieden. Hij heeft hierover verschillende boeken op zijn naam staan, waaronder ‘Altijd Noorwegen’ en ‘Er gaat niets boven Zweden’. De bezoekers krijgen de gelegenheid een gesigneerd exemplaar van deze of andere titels aan te schaffen.

Aanmelden

De avond start om 19.30 uur en zal rond 21.30 uur afgelopen zijn. De toegang is €3,50 voor leden van de bibliotheek en €5,- voor niet-leden. Kaartjes zijn te koop in de bibliotheek of via de knop hieronder.