Grannies2Grannies

26 september 2018, van 19:30 tot 21:30 | Bibliotheek Heerenveen

Kosten: Leden € 3,50 | Niet-leden € 5,-

project Grannies2Grannies

Op woensdag 26 september komt een aantal vrijwilligers van Grannies2Grannies Friesland aan de hand van foto's en filmmateriaal vertellen over het project waarmee zij de leefsituatie van grootmoeders en hun kleinkinderen in Afrika willen verbeteren.

In zuidelijk Afrika groeit meer dan de helft van de wezen bij de grootouders op, omdat de middelste generatie aan aids gestorven is. Veel ouderen hebben geen regelmatig inkomen en leven in extreme armoede. Grannies2Grannies, in Friesland actief sinds 2011, is een initiatief van een aantal grootmoeders uit Friesland die zich betrokken voelen bij de situatie van de grootmoeders (grannies) in Afrika. Grannies2Grannies werft fondsen voor de bouw van een aantal huisjes in Oeganda voor grootmoeders die de permanente zorg hebben voor gemiddeld 6 kleinkinderen.

Grannies2Grannies is een onderdeel van PEO Nederland, een stichting die de Oegandese partnerorganisatie PEFO Uganda ondersteunt. Dit is een lokale organisatie, opgezet door jonge Oegandezen die zelf als wees opgroeiden. Zij ondersteunen een groep grootmoeders die de permanente zorg hebben voor een groot aantal kleinkinderen. Een aantal van die grootmoeders komen in aanmerking voor een huisje, omdat hun eigen huis op instorten staat. In november 2017 hebben 9 grannies het project bezocht, zodat zij met eigen ogen konden zien hoe belangrijk hun werk is en hoe dankbaar de grootmoeders zijn. In maart gaan twee grannies met Omroep Max voor een opname voor Max Maakt Mogelijk weer naar Oeganda.

Zie ook:

De avond begint om 19.30 uur en zal rond 21.30 uur afgelopen zijn. De toegangsprijs voor deze avond bedraagt € 3,50 voor leden van de bibliotheek. Niet-leden betalen € 5,-. In de pauze worden bij enkele kraampjes artikelen verkocht die deels zelf gemaakt zijn door Grannies2Grannies Friesland, deels gekocht zijn in Oeganda. Aanmelden is gewenst. Dit kan in de bibliotheek of via de knop hieronder.

Grannies2Grannies