Grannies2Grannies

26 september 2018, van 19:30 tot 21:30 | Bibliotheek Heerenveen

Kosten: Leden € 3,50 | Niet-leden € 5,-

Deze activiteit heeft in het verleden plaatsgevonden. Klik hier voor alle actuele activiteiten.

project Grannies2Grannies

Op woensdagavond 26 september vertellen vrijwilligers van Grannies2Grannies Friesland in de bibliotheek van Heerenveen over het project, waarmee zij de leefsituatie van grootmoeders (grannies) en hun kleinkinderen in Afrika willen verbeteren. DEZE AVOND GAAT HELAAS NIET DOOR.

Grannies2Grannies is een initiatief van een aantal grootmoeders uit Friesland, die zich betrokken voelen bij de situatie van grootmoeders in Afrika. Grannies2Grannies werft fondsen voor de bouw van een aantal huisjes in Oeganda voor grootmoeders die de permanente zorg hebben voor gemiddeld zes kleinkinderen. In zuidelijk Afrika groeit meer dan de helft van de wezen bij de grootouders op, omdat een groot deel van de middelste generatie aan aids is gestorven. Veel ouderen hebben geen regelmatig inkomen en leven in extreme armoede.

Grannies2Grannies is een onderdeel van PEFO Nederland, een stichting die de Oegandese partnerorganisatie PEFO Uganda ondersteunt. Dit is een lokale organisatie, opgezet door jonge Oegandezen die zelf als wees opgroeiden. Zij helpen een groep grootmoeders die de permanente zorg hebben voor een groot aantal kleinkinderen. Een aantal van die grootmoeders komt in aanmerking voor een huisje, omdat hun eigen huis op instorten staat. In november 2017 heeft een aantal grannies het project bezocht, zodat zij met eigen ogen konden zien hoe belangrijk hun werk is en hoe dankbaar de grootmoeders zijn.

Zie ook:

 

Global Goals

Global Goals

De bibliotheek organiseert de komende tijd samen met onder meer het Duurzaamheidsplatform Heerenveen (DPH) een aantal voordrachten rond de Global Goals. Deze 17 duurzame ontwikkelingsdoelen voor de periode 2015-2030 zijn vastgesteld door de Verenigde Naties en ook onderschreven door ons land.

De avond van Grannies2Grannies past ook in het kader van de Global Goals. Het gaat bij dat laatste om opvolgers van de vooral op ontwikkelingslanden gerichte Millennium Goals 2000-2015. De bredere Global Goals zijn nog weinig bekend, maar in Friesland zijn al veel mensen actief op dit gebied.

Grannies2Grannies