Haak maar aan in Bolsward

21 september 2017, van 10:30 tot 12:30 | Bibliotheek Bolsward

Kosten: Gratis

Bibliotheek Bolsward is aangehaakt bij een provinciaal Haakproject in het kader van Culturele Hoofdstad Leeuwarden/Fryslân 2018: de grootste gehaakte deken van de wereld maken.

Haak maar aan
Elke derde donderdagmorgen van de maand komt een ‘aanhaakgroepje’ in Bibliotheek Bolsward bijeen. Onder het genot van een kopje koffie of thee worden gezamenlijk granny squares gehaakt. Deze blokjes worden tot een deken van 1.40 bij 2.00 meter aan elkaar gehaakt Op deze manier wordt in Bolsward meegewerkt aan een deken ter grootte van vijf voetbalvelden, waarmee Fryslân in 2018 het Guinness Book of Records hoopt te halen.
Naderhand wordt de enorme deken verdeeld in kleinere dekens die worden geschonken aan goede doelen.
Bibliotheek Bolsward is de verzamelplaats voor de dekens, die in de bibliotheken van ons Cluster (Súdwest) worden gehaakt. In januari van dit jaar zijn er 65 dekens naar de centrale opslag in Leeuwarden gestuurd. Intussen staan er in onze bibliotheek al weer 45 dekens klaar.

Restjes garen
Voor de aanhaakgroep is veel garen nodig. Heeft u nog restjes garen? Wol, acryl of katoen; dik, dun of harig, alles kan. Ook als u nog onafgemaakte werkstukken in een kastje heeft liggen; we maken er wat van. Ongebruikte haaknaalden kunnen op deze manier een tweede leven krijgen.
U kunt het alvast langs brengen bij de bibliotheek.

Ervaren haaksters
Verder zoeken we voor dit project ervaren haaksters. Lijkt het u/jou leuk om mee te helpen aan dit project? Wil je andere, minder ervaren, hakers op weg te helpen? Meld je dan bij de bibliotheek.
Iedereen kan mee doen; oud of jong, stijf of lenig, man of vrouw, ervaren of leek. Kom daarom bij de aanhaakgroep. Want met elkaar haken is niet alleen creatief en leuk, maar ook heel gezellig. Het biedt kans op nieuwe contacten. Met andere woorden: haken verbindt!

Haak maar aan in Bolsward vindt plaats op:

• donderdag 21 september
  • donderdag 19 oktober