Haak maar aan in Wommels

20 november 2017, van 14:00 tot 15:30 | Bibliotheek Wommels

Er wordt weer verder gehaakt aan de grootste deken van de wereld.

In de derde week van januari is in de bibliotheek van Wommels een ‘aanhaakgroepje’ gestart, dat maandelijks bij elkaar zal komen. Onder het genot van een kopje koffie of thee worden gezamenlijk een heleboel zogenaamde Granny Squares gehaakt. Deze worden tot een deken van 1.40 bij 2.00 meter aan elkaar gehaakt Op deze manier haken we in Wommels mee aan een deken ter grootte van vijf voetbalvelden, waarmee Fryslân in 2018 in het Guinness Book of Records hoopt te komen! Naderhand worden er weer kleinere dekens van gemaakt, welke worden verspreid naar diverse plaatsen in de wereld waar ze hard nodig zijn.

Restjes garen

Voor de aanhaakgroep is veel garen nodig. Heeft u nog restjes garen? Wol, acryl of katoen; dik, dun of harig, alles kan. Ook als u nog onafgemaakte werkstukken in een kastje heeft liggen; we maken er wat van. Ongebruikte haaknaalden kunnen op deze manier een tweede leven krijgen.
U kunt het alvast langs brengen bij de bibliotheek.

Ervaren haaksters
Verder zoeken we voor dit project ervaren haaksters. Lijkt het u/jou leuk om mee te helpen aan dit project? Wil je andere, minder ervaren, hakers op weg te helpen? Meld je dan op korte termijn aan bij de bibliotheek.
Iedereen kan mee doen; oud of jong, stijf of lenig, man of vrouw, ervaren of leek. Kom daarom bij de aanhaakgroep. Want met elkaar haken is niet alleen creatief en leuk, maar ook heel gezellig. Het biedt kans op nieuwe contacten. Met andere woorden: haken verbindt!

Haak maar aan in Bibliotheek Wommels vindt plaats op iedere 3de maandag van de maand:

• 20 november
  • 18 december