Haak Maar Aan

4 september 2017, van 13:30 tot 15:00 | WerkWinkel Sint Nicolaasga

Kosten: Gratis

De Haak Maar Aan dames in Sint Nicolaasga kunnen iedere eerste maandag van de maand terecht in Maeykes Bibliotheek aan de Rengersstraat 2.

Granny Squares

Samen met Miks Welzijn zijn er vorig jaar november in de bibliotheken van Balk, Joure, Lemmer en Sint Nicolaasga vier ‘aanhaakgroepjes’ gestart, die maandelijks bij elkaar komen. Onder het genot van een kopje koffie of thee worden gezamenlijk een heleboel zogenaamde Granny Squares gehaakt. Deze worden aan elkaar gehaakt tot een deken van 1.40 bij 2.00 meter.

Op deze manier haken we in de gemeente De Fryske Marren mee aan een deken ter grootte van vijf voetbalvelden, waarmee Fryslân in 2018 in het Guinness Book of Records hoopt te komen! Naderhand worden er weer kleinere dekens van gemaakt, welke worden verspreid naar diverse plaatsen in de wereld waar ze hard nodig zijn.

De Haak Maar Aan bijeenkomsten zijn iedere keer weer heel gezellig, en dat niet alleen; het is ook nog eens een groot succes: er zijn al meer dan zeventig dekens van de Fryske Marren af!
Lijkt het u leuk om ook aan te haken? U bent van harte welkom!

Haak ook aan!

 

Maeykes Bibliotheek Sint Nicolaasga: iedere eerste maandag van de maand, van 13.30 tot 15.00 uur
Bibliotheek Balk: iedere eerste dinsdag van de maand, van 14.00 tot 15.30 uur
Bibliotheek Joure: iedere eerste woensdag van de maand, van 10.30 tot 12.00 uur
Bibliotheek Lemmer: iedere eerste donderdag van de maand, van 14.00 tot 15.30 uur