Het Beloofde Land

5 november 2018, van 19:30 tot 21:30 | Bibliotheek Heerenveen

Kosten: Leden € 3,50 | Niet-leden € 5,-

Stijn Rombouts

Op maandag 5 november geeft Stijn Rombouts in de bibliotheek van Heerenveen een lezing over zijn roman 'Het Beloofde Land' en over de politieke situatie in Syrië.

Het beloofde land van Stijn Rombouts

Het boek gaat over het verhaal van het Turkse meisje Meryem, dat door haar radicale vriend wordt overgehaald om naar Syrië te gaan om daar aan de zijde van terreurgroep IS te strijden voor het kalifaat. Niet eerder verscheen er een Nederlandse roman over dit onderwerp.

De huidige Syrische oorlog is een kluwen van belangen, bondgenootschappen en strijdende partijen. President Assad, verschillende terroristengroeperingen en de Koerden staan lijnrecht tegenover elkaar en tot overmaat van ramp zijn ook de wereldmachten niet eensgezind over het te voeren beleid. Het is moeilijk om overzichtelijk te krijgen wat er nu eigenlijk in deze brandhaard gebeurt.
In het tweede deel van de lezing zal de schrijver ingaan op de politieke situatie in Syrië en probeert hij een oplossing aan te dragen voor dit conflict.

Stijn Rombouts

Stijn Rombouts is een 20-jarige schrijver met een belangstelling voor politiek, filosofie en wetenschap. Zijn eerste boek combineert allerlei onderwerpen tot een lopend geheel en het is dán weer luchtig, dán weer met een wetenschappelijke inslag geschreven.

Aanmelden

Deze avond start om 19.30 uur en zal rond 21.30 uur afgelopen zijn. De toegangsprijs is € 3,50 voor leden van de bibliotheek. Niet-leden betalen € 5,-.
Kaartjes zijn te koop in de bibliotheek of via de knop hieronder.