Het Beloofde Land

5 november 2018, van 19:30 tot 21:30 | Bibliotheek Heerenveen

Kosten: Leden € 3,50 | Niet-leden € 5,-

Stijn Rombouts

Op maandag 5 november van 19.30 tot 21.30 uur geeft Stijn Rombouts (20) een lezing over zijn debuutroman ‘Het Beloofde Land’ in de bibliotheek van Heerenveen. Het boek gaat over het Turkse meisje Meryem, dat door haar radicale vriend wordt overgehaald naar Syrië te gaan om aan de zijde van terreurgroep IS te strijden voor het kalifaat. Niet eerder verscheen een Nederlandse roman over dit onderwerp. In het tweede deel van de lezing gaat Rombouts in op de politieke situatie in Syrië en probeert hij een oplossing aan te dragen voor het conflict aldaar. DEZE LEZING GAAT HELAAS NIET DOOR!

Het beloofde land van Stijn Rombouts


Brandhaard Syrië

De huidige Syrische oorlog is een kluwen van belangen, bondgenootschappen en strijdende partijen. President Assad, verschillende terroristengroeperingen en de Koerden staan lijnrecht tegenover elkaar. Tot overmaat van ramp zijn ook de wereldmachten niet eensgezind over het te voeren beleid. Het is moeilijk om overzichtelijk te krijgen wat er nu eigenlijk in deze brandhaard gebeurt.

De auteur
Stijn Rombouts is een 20-jarige schrijver met belangstelling voor politiek, filosofie en wetenschap. Zijn eerste boek combineert allerlei onderwerpen tot een lopend geheel. Het is nu eens luchtig, dan weer met een wetenschappelijke inslag geschreven.

Aanmelden

DEZE LEZING GAAT HELAAS NIET DOOR