Het huis vol

19 november 2018, van 19:30 tot 21:30 | Bibliotheek Heerenveen

Kosten: Leden € 3,50 | Niet-leden € 5,-

Deze activiteit heeft in het verleden plaatsgevonden. Klik hier voor alle actuele activiteiten.

Anita Terpstra

Op maandag 19 november vertelt Anita Terpstra over haar boek ‘Het huis vol’ in de bibliotheek van Heerenveen. Dit boek geeft een beeld van het grote gezin in naoorlogs Nederland. DEZE LEZING GAAT HELAAS NIET DOOR

Een groot gezin

Haar leven lang is Anita Terpstra al gefascineerd door de jeugd van haar ouders, die opgroeiden in een groot naoorlogs gezin. Haar moeder was een van veertien en haar vader een van zeven kinderen. Hoe was het om op te groeien in zo’n gezin? Was het gezellig om zoveel broers en zussen te hebben of kwamen ze aandacht tekort? Hoe werden alle monden gevoed en kinderen gekleed, hoe werd de orde bewaakt, wie nam welke rol op zich en hoe ging het er op school aan toe? En hoe werd het huishouden gerund zonder elektrische apparaten? Maar vooral: hoe heeft hun plek in dat grote gezin de levens van Anita’s vader, moeder, ooms en tantes beïnvloed?

Anita Terpstra

Anita Terpstra, foto Wybe van Brakel

Terpstra studeerde journalistiek en kunstgeschiedenis. Ze debuteerde in 2009 met Nachtvlucht, dat genomineerd werd voor de Schaduwprijs en de Crimezone Thriller Award. Haar jongste thrillers Anders en Samen worden ook uitgegeven in Duitsland en Frankrijk.
(foto: Wybe van Brakel)

Aanmelden

DEZE ACTIVITEIT GAAT HELAAS NIET DOOR