Het leven van de otter

4 april 2018, van 10:15 tot 12:00 | Bibliotheek Heerenveen

Kosten: € 1,- incl. koffie of thee

otter

In het Seniorcafé van woensdag 4 april vertelt Tjibbe de Jong, oud-medewerker van It Fryske Gea, over het leven van otters. Deze lezing begint om 10.15 uur. Alle 55-plussers zijn van harte welkom. De toegangsprijs bedraagt € 1,00, inclusief koffie of thee.

Tjibbe de Jong en de otters

De Jong groeide op in de natuur: hij woonde met zijn ouders in een woonboot. Hij werd rietsnijder en rietdekker, maar zijn hart ging uit naar natuurbescherming. In 1960 werd hij dan ook veldmedewerker van It Fryske Gea, tot zijn pensionering in 2002. Zijn specialiteit betrof de zoogdieren zoals reeën en marterachtigen. Vooral de otter droeg hij een warm hart toe. Tjibbe de Jong was nauw betrokken bij allerlei otterprojecten, niet alleen in Nederland, maar ook in Ierland, Georgië, Portugal, Tsjechië, Vietnam en Oostenrijk. Ook was hij samen met zijn vrouw Baukje betrokken bij de opvang van otters.

Seniorcafé

Iedere woensdagmorgen van 10.00 tot 12.00 uur kunnen 55-plussers in het Seniorcafé van de bibliotheek terecht voor een kop koffie of thee, een praatje en om een krant of tijdschrift te lezen.
Bovendien wordt elke eerste woensdag van de maand, behalve in juli en augustus, speciaal voor deze leeftijdsgroep een activiteit georganiseerd.

Seniorcafé in bibliotheek