Kerstkaarten maken

12 december 2017, van 19:30 tot 21:30 | Lemmer

Kosten: € 4,50 voor leden, € 6,- voor niet-leden. Inclusief materiaal

Deze activiteit heeft in het verleden plaatsgevonden. Klik hier voor alle actuele activiteiten.

Deze activiteit is helaas afgelast

Creatief en origineel

Wil je dit jaar eens een echt originele kerstkaart versturen? Kom dan dinsdag 12 december naar de bibliotheek in Lemmer en doe mee aan de workshop kerstkaarten maken. Samen met ontwerpster Rimy Kootstra ga je aan de slag met het maken van je eigen kerstkaart. 

Een stempel gutsen

Rimy laat je zien hoe je een eigen stempel kunt maken met speciaal hiervoor bedoelde gutsmessen. Je trekt je eigen bedachte ontwerp over op een stempelrubber en daarna snijd je het uit met de gutsmesjes. Daarna kun je de stempel zo vaak je wilt gebruiken in verschillende kleuren inkt. Maak er bijvoorbeeld een mooi patroon van of vul het aan tot een bijzondere illustratie. Wees creatief! 

Het is wel handig als je van tevoren al wat ideeën voor een eigen ontwerp hebt verzameld, bijvoorbeeld mooie letters of een afbeelding. Dat scheelt een hoop werk, waardoor je meer tijd hebt voor de uitvoering. Kies voor een stempelontwerp op formaat 5x5 cm of 8x4 cm. Rimy neemt ook een aantal inspirerende voorbeelden mee.

Je gaat naar huis met een zelfontworpen stempel, je ontwerp op een kerstkaart en een enorme dosis inspiratie voor nog meer (kerst)kaarten!

Deze activiteit is helaas afgelast