Kerstpakketten actie voor de Voedselbank

18 december 2017 t/m 29 december 2017 | Bibliotheek Bolsward, Koudum, Makkum, Wommels, Workum

Kosten: Geen

Deze activiteit heeft in het verleden plaatsgevonden. Klik hier voor alle actuele activiteiten.

Je bent er blij mee, je hebt het tenslotte gekregen. En een gegeven paard ... Toch zitten er dingen in die je jaren later weer in de kast tegenkomt. Niet gebruikt en over datum. Je weet meteen al dat je het niet gaat gebruiken. Maar weggooien dat gaat je te ver.

Doe het dit jaar anders. De etenswaar in je kerstpakket die je 'over' heb mag je inleveren bij onze bibliotheken in de plaatsen #Bolsward, #Koudum, #Makkum, #Wommels en #Workum. In de week voor Kerst en tussen Kerst en Oud en Nieuw (18 december - 29 december) staan er inleverdozen klaar. Alle ingeleverde voedingsmiddelen gaan naar de lokale Voedselbank.

Door voedselverspilling gaat er veel voedsel verloren. Alleen al in Nederland wordt jaarlijks voor enkele miljarden euro’s aan bruikbaar voedsel de kliko ingegooid of onnodig laagwaardig verwerkt. Voedselverspilling vind je overal: bij de oogst, tijdens opslag en transport, in supermarkten en horeca, maar ook thuis.

Dus doe mee met deze actie en lever de spullen in die je toch niet gebruikt en help zo mee om voedselverspilling tegen te gaan.
En deel dit bericht met je vrienden zodat zij ook mee kunnen doen. Alvast hartelijk dank.