Lezing De Joodse Bruiloft | Bibliotheek Bolsward

7 juni 2018, van 20:00 tot 22:00 | Bibliotheek Bolsward

Kosten: € 3,50 (leden) | € 5,00 (niet-leden)

Deze activiteit heeft in het verleden plaatsgevonden. Klik hier voor alle actuele activiteiten.

Auke Zeldenrust - verslaggever bij o.a. Omrop Fryslân - vertelt over zijn boek De Joodse Bruiloft. Het boek kreeg in de pers veel belangstelling, mede dankzij de unieke beelden en documenten die boven water kwamen.

De Joodse Bruiloft

In 1939 trouwden Barend Boers en Mimi Dwinger. Het feest kreeg een zeer donkere rand, want behalve het bruidspaar zou bijna niemand van de aanwezigen de oorlog overleven. In het boek De Joodse Bruiloft komen zij opnieuw tot leven.

Enkele jaren nadat Barend Boers en Mimi Dwinger in Leeuwarden waren getrouwd, trokken ze samen de Pyreneeën over. Zo overleefden ze de oorlog - anders dan de meeste bruiloftsgasten. Na het overlijden van Mimi in 2007 kwam een rijkgevulde koffer tevoorschijn, met de uitgetypte toespraak van de bruidegom, brieven, documenten, foto's en, heel bijzonder, een film waarop ze allemaal te zien zijn. Lachend, dansend en drinkend. Meer dan voldoende materiaal voor een indringend boek over Barend en Mimi Boers, maar ook over de bruiloftsgasten, die anders naamloos aan de vergetelheid zouden zijn prijsgegeven.

Wat begon met een simpele koffer op zolder, levert nu tientallen onbekende en bijzondere verhalen op over een Joodse familie in de Tweede Wereldoorlog.

Lezing in Bibliotheek Bolsward
donderdag 7 juni van 20.00 - 22.00 uur

Het boek is deze avond te koop en kan worden gesigneerd door de schrijver.

kosten: € 3,50 voor leden | € 5,00 voor niet-leden

U kunt kaarten kopen in Bibliotheek Bolsward of via onderstaande knop.