Literaire Dis in het Posthuis Theater

13 november 2018, van 19:30 tot 22:00 | Posthuis Theater Heerenveen

Kosten: Bibliotheekleden € 10,- | Niet-leden € 17,50

Deze activiteit heeft in het verleden plaatsgevonden. Klik hier voor alle actuele activiteiten.

Reitse Spanninga

Op dinsdag 13 november organiseren Bibliotheken Mar & Fean en Posthuis Theater voor de tweede keer een Literaire Dis in het kader van Nederland Leest. Dit jaar is het thema voeding. De aanvang is om 19.30 uur in de theaterzaal van het Posthuis Theater.

De Bourgondiër en de veganiste

Reitse Spanninga

Tijdens deze avond gaat de bekende Friese tv-kok Reitse Spanninga in debat met zijn tegenstander Anna Fleur Dekker over de voors en tegens van veganistisch, vegetarisch en bourgondisch koken. Met een thema als voeding zal een bourgondisch én veganistisch hapje en een drankje op deze avond niet ontbreken. Dit is bij de toegangsprijs inbegrepen.

Anna Fleur Dekker

Reitse Spanninga heeft een passie voor eten en koken. Als 6-jarig jongetje wilde hij al alleen maar koken. Hij werd leraar op de Bakkerij en Horeca vakschool in Leeuwarden en runde jarenlang een restaurant in Joure.

Zijn jonge tegenstrever Anne Fleur Dekker (24) is een feministe, veganiste en linkse activiste. Zij schrijft opiniestukken en blogs voor links-georiënteerde websites en bladen, waaronder Joop.nl en De Socialist, een maandelijkse uitgave van Internationale Socialisten.

De standpunten van beide sprekers liggen ver uiteen, dus het belooft een pittige discussie te worden!

Presentatie: Afke Boven

Afke Boven

De avond wordt geleid door Afke Boven, allround mediafanaat met een grote liefde voor mooie verhalen, actueel nieuws, muziek en op z'n tijd een flinke toef entertainment. Afke presenteert bij Omrop Fryslân (voornamelijk tv), maakt programma’s voor zowel landelijke als regionale zenders, produceerde en regisseerde de documentaire Niet dromen, maar doen (2017), schrijft en vertelt.


Kaartverkoop

De toegangsprijs voor deze avond is € 10,- voor leden én niet-leden van de bibliotheek. Dit is inclusief een hapje en een drankje. 


Nederland Leest

Nederland Leest

De maand november staat in het teken van Nederland Leest. Het boek ‘Je bent wat je leest’, is een geschenkboek dat exclusief in de bibliotheek te verkrijgen is. Een heerlijk geschenk vol sappige verhalen, verfrissende passages en een zoete afsluiter.