Opening Kinderboekenweek

3 oktober 2018, van 15:00 tot 16:30 | Bibliotheek Bolsward, Koudum, Makkum, Sneek, Wommels en Workum

Kosten: Meedoen aan de opening is gratis

De Kinderboekenweek vindt plaats van 3 tot en met 14 oktober 2018. Het thema is Vriendschap.

Opening Kinderboekenweek: Kom erbij!

In de bibliotheken wordt de Kinderboekenweek feestelijk geopend op woensdag 3 oktober van 15.00 tot 16.30 uur.
Er zijn verschillende gezellige activiteiten te doen zoals vriendschapsbandjes maken, taartjes versieren, tekenen à la Appel en een poëziegedichtje schrijven.

Het is voor alle kinderen van 4 t/m 12 jaar en de toegang is gratis. De opening wordt samen met de studenten van de Friese Poort georganiseerd.

Daarnaast kunnen kinderen van 3 tot 8 jaar tussen 3 en 12 oktober in iedere bibliotheek komen kijken naar het kindertheater van Poppa P.
Speciaal voor de Kinderboekenweek schreef hij een boeiende en soms spannende voorstelling over 'nerdy' Professor P, die een computer maakt omdat hij geen vrienden heeft. De Prof heeft het heel gezellig met 'Robbie de laptop' tot deze een virus krijgt en het ziekenhuis niks meer voor hem kan doen...

Klik hier voor meer informatie over deze voorstelling.

Kinderboekenschrijvers

In de Kinderboekenweek bezoeken 9 kinderboekenschrijvers Bibliotheken Mar en Fean. Op een leuke manier introduceren zij de Kinderboekenweek aan de leerlingen.
De leesconsulenten van de bibliotheken bezoeken bijna 6000 kinderen op school of in de bibliotheek voor groepsbezoeken rondom (prenten)boeken en voor andere boekpromotie.