Pensioen, een nieuwe levensfase

24 september 2018, van 19:30 tot 21:30 | Bibliotheek Heerenveen

Kosten: Leden € 12,50 | niet-leden € 15,-

Hennie Sixma

Tijdens deze workshop van Hennie Sixma leren de deelnemers op drie maandagavonden om waarden, talenten en eigenschappen te koppelen aan hun pensioenplannen.

Wie met pensioen gaat, maakt een nieuwe start. Bij het maken van plannen voor de toekomst is wat hulp soms welkom. Hennie Sixma, door opleiding en werkervaring gespecialiseerd in het begeleiden en inspireren van mensen, helpt bij het maken van een pensioenintentie. In de pensioenintentie is het de bedoeling meer inzicht te krijgen in de eigen waarden, talenten en karaktereigenschappen, zodat er gerichter plannen gemaakt kunnen worden voor de toekomst.

Uit de folder:

pensioen

Voor je ligt een nieuwe levensfase. Vrije tijd om eindelijk eens de boeken te lezen, de reizen te maken, je tuin op orde te brengen, kortom tijd te hebben voor alles waar je tijdens je ‘gewone leven’ niet aan toe kwam.

Na een jaar hobbyen, kijk je om je heen met de vraag: “is dit het nu?”. Je wordt links en rechts gevraagd je tijd te vullen met klusjes, want “jij hebt nu tijd…” Je rent van hot naar her en je vult je dagen op een manier waarvan je denkt: “hoe heb ik ooit tijd gehad voor mijn werk? Van de ene klus in de andere, je hebt het gevoel dat je wordt geleefd. “

Als je dit prettig vindt dan kun je dit bericht met een tevreden gevoel naast je neerleggen en plezierig verder leven.
Als dit jouw niet gewenste werkelijkheid is, of als dit een toekomstperspectief is waar je voor vreest, dan is het tijd om hierin verandering te brengen. En er is maar één die dit kan en dat ben jij.

Dat betekent: terugkijken naar wat je in de afgelopen jaren hebt verzameld en ontwikkeld.
Hoe ziet de inhoud van jouw rugzak eruit?

- Wat is jouw talent?
- Wat zijn je vaardigheden?
- Waar beleef je plezier aan?
- Wat vind je gezellig?
- Welke eigenschap wil je vaker en meer gebruiken?
- Wat wil je leren?

Tijdens deze workshop kun je hiermee bezig zijn.

Kijk ook op jouwwaardering.nl

Aanmelden

De workshop is op 3 maandagavonden, van 19.30 - 21.30 uur: 24 september, 1 oktober en 8 oktober. Deelname kost € 12,50 voor leden van de bibliotheek. Niet-leden betalen € 15,-.

Er is plaats voor maximaal 18 deelnemers. Aanmelden kan in de bibliotheek of via de knop hieronder.