Seniorcafé met Bonne Stienstra

17 oktober 2018, van 10:00 tot 12:00 | Bibliotheek Heerenveen

Kosten: Gratis

Bonne Stienstra

Het Seniorcafé van woensdag 17 oktober is meteen ook de aftrap van het feestprogramma ter gelegenheid van het 100-jarig bestaan van de bibliotheek te Heerenveen. Journalist Bonne Stienstra, onder andere bekend van zijn column in de Leeuwarder Courant, doet zijn verhaal deze ochtend. Burgemeester Tjeerd van der Zwan is van de partij om de 100-jarige bieb te feliciteren.

100 jaar Bibliotheek Heerenveen

geschiedenis van bibliotheek Heerenveen

In 1918, het laatste jaar van de Eerste Wereldoorlog en het jaar waarin de Spaanse griep enorm huishield, werd na lange voorbereiding de Openbare Leeszaal Friesland's Zuidoosthoek geopend. De kersverse bibliotheek was ondergebracht op de bovenverdieping van het voormalig café “De drie gemeenten” aan de Vleesmarkt. In 1965 verhuist de bibliotheek naar een nieuw gebouwd pand aan de K.R. Poststraat, waaraan een bezoekers van de bibliotheek waarschijnlijk nog wel herinneringen hebben. Het gebouw aan het Burg. Kuperusplein heeft dienst gedaan als postkantoor, en ook een filiaal van De Gruyter was hier gevestigd. Vanaf 1977 is de bibliotheek hier te vinden. 

Het Seniorcafé van 17 oktober staat in het teken van het jubileum, en Bonne Stienstra zal ongetwijfeld passende anekdotes vertellen. Bezoekers van het Seniorcafé krijgen de gelegenheid om herinneringen op te halen aan hun bibliotheekbezoek in de loop van de jaren en er is veel fotomateriaal voorhanden. 

Deze ochtend start om 10.00 uur en zal rond 12.00 uur afgelopen zijn. De toegang is gratis.