360-gradenfotografie in het Tabletcafé

3 april 2018, van 18:30 tot 20:00 | Bibliotheek Heerenveen

Kosten: Gratis

Frank Sinkeldam

Dinsdagavond 3 april laat gastspreker Frank Sinkeldam in het Tabletcafé van de bibliotheek te Heerenveen zien wat de mogelijkheden zijn van 360-gradenfotografie. De aanvangstijd is 18.30 uur en de toegang is gratis.

360°-fotografie en film

Onder andere in de makelaardij is 360-gradenfotografie in gebruik om een beter beeld te geven van de indeling van de te verkopen woning, maar er zijn veel meer toepassingen. Frank Sinkeldam werd door een kennis geattendeerd op het fenomeen 360-gradencamera’s en hij kocht een instapmodel om mee te fotograferen en te filmen. Virtual reality- en Lonely Planet-opnames behoren eveneens tot de mogelijkheden van deze camera.

Met behulp van instructiefilmpjes op YouTube en door veel te experimenteren is Sinkeldam handig geworden met de apparatuur. Inmiddels is er een beter exemplaar aangeschaft, dat hij op deze avond zal demonstreren. Met zijn zelfgemaakte Google Hat kan hij handsfree filmen en fotograferen, te voet en op de fiets. Er zijn ook apps om met de smartphone en tablet 360-gradenfoto’s te maken. Dure of ingewikkelde apparatuur is dus niet altijd nodig.

Frank Sinkeldam

Frank Sinkeldam is een trouwe bezoeker van het Tabletcafé en deelt graag zijn kennis. Als vrijwilliger bij het Heerenveense woonzorgcentrum Coornhert State helpt hij senioren die digitaal vaardig(er) willen worden. Daarnaast is hij enthousiast amateurfotograaf en fotografeert hij regelmatig voor bedrijven, waarbij hij de foto’s publiceert op Google Maps.

Tabletcafé

Tabletcafé in bibliotheek Heerenveen

Elke veertien dagen kunnen bezitters van een iPad of andere tablet op dinsdag tussen 18.30 en 20.00 uur terecht in het Tabletcafé van de Heerenveense bibliotheek. Zij kunnen er tips uitwisselen en elkaar vragen stellen over het gebruik van hun tablet. Zo nu en dan is er een thema-avond.

Het volgende Tabletcafé is op 17 april. De toegang is gratis en de koffie staat klaar.