Te gast bij het HIP

11 december 2018, van 14:00 tot 15:30 | Bibliotheek Heerenveen

Tuinen van Wagter. Bron: Heerenveenmidden.nl

Dinsdag 11 december bent u welkom in het Leescafé van de bibliotheek. Leden van de Werkgroep Oud Heerenveen ontvangen u graag met koffie of thee. Deze keer staat de historie van de Tuinen van Wagter centraal.

Tuinen van Wagter

Het stuk grond waar nu al ruim veertig jaar de bibliotheek staat, maakte van 1891 tot 1957 deel uit van de tuin van Wagter. Een kwekerij waar drie generaties Wagter als tuinder, hovenier en bloemist de kost verdienden. Ook deze geschiedenis past prachtig in het jaar waarin de bibliotheek haar 100-jarig bestaan viert. Er zijn foto’s te zien op een groot scherm. Daarnaast kunt u de fotoverhalen op de verhalentafel bekijken.

Lees op de site van Heerenveen-Midden meer over tuinen van Wagter.

Historisch InformatiePunt

Het Historisch InformatiePunt, kortweg HIP, is gevestigd op de eerste verdieping in de bibliotheek aan het Burgemeester Kuperusplein 48. Op aantrekkelijke wijze presenteert het HIP hier de rijke geschiedenis van de gemeente. Dat gebeurt via een aantal panelen, digitale fotolijsten en enkele vitrines met voorwerpen. Ook heeft de bibliotheek hier haar collectie boeken over Heerenveen onderebracht. Een computer geeft directe toegang tot diverse relevante sites.

Het HIP is een samenwerking van de bibliotheek, de Werkgroep Oud Heerenveen, het museum en de gemeente. De wisselexposities worden door vrijwilligers van de Werkgroep Heerenveen ingericht. Deze werkgroep zet zich in voor het levend houden van de plaatselijke geschiedenis. De vrijwilligers helpen u graag op weg bij uw zoektocht naar het Heerenveense verleden.

HIP Heerenveen