Tekenen en kleuren

10 november 2018, van 13:30 tot 15:30 | Joure

Kosten: € 2,- voor leden, € 3,- voor niet-leden

Iedere eerste zaterdag van de maand is er een workshop tekenen en kleuren in bibliotheek Joure, onder leiding van Nynke van der Werf. Deze maand gaan we een foto natekenen met behulp van een raster.

Er is ontzettend veel mogelijk op het gebied van tekenen en kleuren en dat komt Nynke van der Werf uit Joure graag met u delen tijdens haar workshops in de bibliotheek. Iedere zaterdag zal er een ander onderwerp centraal staan. Denk bijvoorbeeld aan mandala tekenen, zentangle, kleuren en kleurgebruik, natekenen en intuitief tekenen. 

Iedereen is welkom, er is geen ervaring nodig om deel te nemen aan deze workshops. Het gaat vooral om het plezier dat men er aan beleeft.

Foto natekenen

Nynke laat vandaag zien hoe het (na) tekenen met behulp van een raster zijn werk gaat.  
Veel mensen die denken dat ze niet kunnen tekenen, kunnen dat vaak wel door een raster te maken op een foto / plaatje en dat ook te doen op een leeg vel papier. Daarna ga je stap voor stap de afbeelding natekenen. Goed leren kijken naar het plaatje dat je wilt natekenen helpt om ook echt resultaat te krijgen.  
Deze techniek wordt al heel lang gebruikt, ook in de oudheid hadden sommige schilders een raster raamwerk voor hun model staan. Vaak word deze techniek ook gebruikt om een plaatje te vergroten. 

Raster tekenen is een mooi begin naar het tekenen zonder raster, je leert kijken hoe iets in elkaar steekt zonder ingewikkelde methodes te leren.


Aandachtspunt: u neemt zelf een plaatje mee en een kopie van dat plaatje waar het raster op getekend wordt.
Dit kan van alles zijn, bijvoorbeeld een dier, een portret of een landschap. 

Iedere eerste zaterdag van de maand
Van 13.30 - 15.30 uur in Bibliotheek Joure
Kosten: € 2,- voor leden van de bibliotheek, € 3,- voor niet-leden.