Toekomst van de journalistiek / Journalistiek van de toekomst

5 maart 2019, van 19:30 tot 21:00 | Bibliotheek Heerenveen

Kosten: Gratis

Peter Vandermeersch, foto: Andreas Terlaak

Met 'Toekomst van de journalistiek, journalistiek van de toekomst' gaat NRC-hoofdredacteur Peter Vandermeersch op tour langs 15 bibliotheken in Nederland. Op 5 maart 2019 doet de bibliothekentour Heerenveen aan. Kaarten zijn gratis, maar vol is vol.

Is de pers nog wel de waakhond van de democratie? Of zijn commerciële belangen te groot? Wordt wat we lezen niet vooral bepaald door algoritmes? En zitten we dan opgesloten in onze ‘bubble’? Welke stukken lezen NRC-lezers vooral? En verkoopt slecht nieuws dan beter dan goed nieuws? Waarom heeft de krant een ombudsman? En is die redactie wel divers genoeg om de samenleving te begrijpen? Is er nog een toekomst voor papier? Of doet dat er eigenlijk niet toe?

Bibliothekentour

Op deze en andere vragen probeert NRC-hoofdredacteur Peter Vandermeersch een antwoord te bieden tijdens een bibliothekentour. Hij vertelt over de dilemma’s waarmee hij worstelt, spreekt over de toekomst van NRC-journalistiek en gaat graag in gesprek met u. Wilt u met hem in dialoog of wilt u hem vooral het vuur aan de schenen leggen? Schrijf u dan in voor deze avond en denk mee na over de Toekomst van de journalistiek en de Journalistiek van de toekomst.

Aanmelden

De avond start om 19.30 uur, inloop vanaf 19.00 uur. De avond is gratis toegankelijk, maar in verband met het aantal beschikbare plaatsen is aanmelden verplicht.  Kaarten zijn verkrijgbaar via de link hieronder.