Vergeten groenten, infostand en proeverij

14 oktober 2017, van 10:00 tot 14:00 | Bibliotheek Heerenveen

Kosten: Geen

Lemke Statema

Tijdens het Weekend van de Geschiedenis zijn er allerlei activiteiten in Heerenveen. Op zaterdag 14 oktober laat Lemke Statema in de bibliotheek van Heerenveen verschillende (bijna) vergeten groenten zien en proeven. Ook is er de gelegenheid zaden aan te schaffen.

Welke groenten ben jij vergeten?

Palmkool, rammenas, koolraap en pastinaak. Elk seizoen biedt mooie en smaakvolle vergeten groenten. Maar waarom zijn deze groenten vergeten? Want in de keuken zijn de mogelijkheden oneindig. Er kwamen andere en nieuwe rassen op de markt. En de smaak van de vergeten groenten is bitterder dan wij gewend zijn, waardoor deze soms vervangen of simpelweg vergeten zijn.

Lemke Statema

Lemke Statema van Natuurfaam geeft educatie en workshops over de eetbare natuur. Zij presenteert tijdens het Weekend van de Geschiedenis een sortiment aan oude gewassen. Kom proeven en wellicht groeien de oude rassen binnenkort ook in jouw tuin. Als je een eigen moestuin hebt kun je volop experimenteren met deze, vaak sterkere, oude gewassen. Palmkool is één van Lemkes eigen favorieten, deze plant kan lang geoogst worden.

           Palmkool