Verkenning van het universum

26 februari 2018, van 19:30 tot 21:30 | Bibliotheek Heerenveen

Kosten: Leden €3,50 | niet-leden € 5,-

Deze activiteit heeft in het verleden plaatsgevonden. Klik hier voor alle actuele activiteiten.

Space Engine

Op maandag 26 februari geeft Justin Bötger in de bibliotheek van Heerenveen een lezing over het universum. Prachtige visuele effecten ondersteunen zijn boeiende verhaal. Deze avond begint om 19.30 uur en duurt tot ongeveer 21.30 uur. Van tevoren aanmelden is gewenst.

Rode draad in de lezing van Justin Bötger is hoe de mensheid het heelal verkent. Daarnaast besteedt hij aandacht aan de geschiedenis van de ruimtevaart, waaronder de maanlandingen. Van daaruit werkt Justin naar de toekomst, waarbij sciencefiction missie-ideeën aan bod komen zoals interstellaire ruimtereizen.

Zoektocht naar leven
Waarom zijn bepaalde ruimtesondes gestuurd en hoe zijn ze op hun bestemming gekomen? De ruimtesonde Curiosity reisde naar Mars. De zoektocht naar leven speelde hierbij een belangrijke rol. Maar kunnen wij het universum zomaar koloniseren? De spreker legt uit hoe dit werkt en welke technologische uitdagingen moeten worden aangegaan.

Justin Bötger

Virtuele reis
Bötger maakt in zijn presentatie gebruik van Space Engine. Dit is een driedimensionaal astronomieprogramma, waarmee men virtueel door de ruimte kan reizen, in elke richting, met elke snelheid en voor- of achteruit in de tijd.

Justin Bötger
Justin Bötger studeert aan de NHL in Leeuwarden en houdt zich vooral bezig met game- en web-ontwikkeling. Naast zijn studie maakt hij met zijn eigen bedrijf Prozizero regelmatig websites voor klanten.

Aanmelden
De toegangsprijs voor deze avond bedraagt € 3,50 voor leden van de bibliotheek. Niet-leden betalen € 5,-.
Aanmelden is gewenst. Dit kan in de bibliotheek of via de knop hieronder.