Voor de Action naar China

7 november 2018, van 10:15 tot 12:00 | Bibliotheek Heerenveen

Kosten: € 1,- incl. koffie of thee

Hobbe Vijver

Op woensdag 7 november vertelt Hobbe Vijver in het Seniorcafé van de bibliotheek in Heerenveen over zijn wederwaardigheden in China als inkoper voor Action. Als verantwoordelijke voor de afdeling decoratie van dit winkelbedrijf gaat hij regelmatig naar dat land, waar hij contacten met fabrieken legt en onderhoudt. De aanvangstijd van deze lezing is 10.15 uur. Alle 55-plussers zijn van harte welkom. De entreeprijs bedraagt € 1,00, inclusief koffie of thee.

Inkopen in China

Tijdens zijn met vele foto’s verluchtigde verhaal geeft Vijver onder meer een korte introductie van Action, het ontstaan van de formule, de uitgangspunten en de succesfactoren. Verder wordt uitgebreid stilgestaan bij het inkopen in China, de werkwijze en de cultuurverschillen. Maar vooral krijgen de aanwezigen anekdotes te horen over Vijvers avonturen bij zijn werk in China.

Hobbe Vijver

Hobbe Vijver is in 1977 geboren in IJlst en groeide op in Scharnegoutum. Hij woont nu in Makkum.
Na zijn studie Retail Management, afgerond in 1999, werd hij vestigingsmanager bij Kwantum. Al snel kreeg hij het idee liever bepalend te zijn in hetgeen er verkocht dient te worden in een winkel dan volgzaam de producten te verkopen.

Van 2002 tot 2014 was Vijver als inkoper in verschillende winkelbedrijven werkzaam. Daarna volgde de overstap naar Action, waar hij verantwoordelijk is voor alle (woon)decoratie en de seizoensdecoratie (onder meer voor Pasen en Kerstmis). Voor het inkopen van de producten reist hij niet alleen door China, maar ook in Europa.

Seniorcafé

Iedere woensdagmorgen van 10.00 tot 12.00 uur kunnen 55-plussers in het Seniorcafé van de bibliotheek terecht voor een kop koffie of thee, een praatje en om een krant of tijdschrift te lezen.
Bovendien wordt elke eerste woensdag van de maand, behalve in juli en augustus, speciaal voor deze leeftijdsgroep een activiteit georganiseerd.

Seniorcafé