Weg van de wereld

19 februari 2018, van 19:30 tot 21:30 | Bibliotheek Heerenveen

Kosten: Leden €3,50 | niet-leden €5,-

Deze activiteit heeft in het verleden plaatsgevonden. Klik hier voor alle actuele activiteiten.

Marica van der Meer

Op maandag 19 februari vertelt Marica van der Meer in de bibliotheek van Heerenveen aan de hand van prachtig beeldmateriaal over haar fascinerende fietsreis naar Australië. Deze lezing in de bieb van Heerenveen begint om 19.30 uur en duurt tot ongeveer 21.30 uur.

Van Nederland naar Australië

Marica van der Meer neemt haar toehoorders 28.000 kilometer mee op de fiets, van Nederland tot het aan de zuidkust van Australië gelegen Adelaide, waar haar vriendin Maria haar verjaardagsfeestje viert. Tijdens haar 15 maanden durende tocht maakt Marica van alles mee. Over de meest indrukwekkende belevenissen vertelt ze mooie anekdotes tijdens haar lezing.

Theedrinkend in Turkije en genietend van de gastvrijheid in Iran verdwijnen Marica’s vooroordelen over deze landen. In drie maanden fietst ze in haar eentje door China, waar onderweg vooral de politie een belangrijke rol speelt. In Myanmar wordt Marica achtervolgd door de geheime dienst op brommertjes, maar in de rest van Azië wordt ze op handen gedragen. In Australië daarentegen is men niet blij met fietsers op de openbare weg en staat ze meer op het niveau van een dakloze.

Weg van de wereld


Boeken

De in Workum wonende Marica van der Meer is fotografe en schreef over deze fietsreis het twee jaar geleden verschenen boek Weg van de wereld. Andere reisboeken van haar hand zijn Van vuur naar ijs (2006) en Rond Afrika (2009).
Website: maricavandermeer.nl.


Aanmelden

Aanmelden voor deze avond is gewenst. De toegangsprijs voor deze avond is €3,50 voor leden van de bibliotheek. Niet-leden betalen €5,-.
Kaartjes zijn te koop in de bibliotheek of via de knop hieronder.