Weg van de wereld

19 februari 2018, van 19:30 tot 21:30 | Bibliotheek Heerenveen

Kosten: Leden €3,50 | niet-leden €5,-

Marica van der Meer

Op maandag 19 februari vertelt Marica van der Meer aan de hand van prachtig beeldmateriaal over haar 15 maanden durende fietsreis naar Australië. De aanvangstijd is 19.30 uur en de avond is rond 21.30 uur afgelopen.

Van Nederland naar Australië

Marica van der Meer neemt haar toehoorders mee op de fiets van Nederland naar Australië, 28.000 kilometer in 15 maanden. Van theedrinken in Turkije naar het gastvrije Iran, waar alle vooroordelen over deze landen worden weggewerkt. In drie maanden fietst ze in haar eentje door China, waar vooral de politie een belangrijke rol speelt onderweg. In Myanmar wordt ze achtervolgd door de geheime dienst op brommertjes, maar in de rest van Azië wordt ze op handen gedragen. In Australië daarentegen zijn ze niet blij met fietsers op de openbare weg en staat ze meer op het niveau van een dakloze.

Tijdens de twee uur durende lezing laat Van der Meer veel beeldmateriaal zien en vertelt ze anekdotes over de meest indrukwekkende gebeurtenissen tijdens deze fascinerende reis.

Weg van de wereld


Boeken

Marica van der Meer schreef drie boeken: Van vuur naar ijs, Rond Afrika en haar laatste boek Weg van de wereld. In Weg van de wereld, dat verscheen in februari 2016, beschrijft ze haar fietstocht van Nederland naar Australië. Haar eindbestemming is het verjaardagsfeestje van haar vriendin Maria in Adelaide.
Zie ook: maricavandermeer.nl.


Aanmelden

De toegangsprijs voor deze avond is €3,50 voor leden van de bibliotheek. Niet-leden betalen €5,-. Aanmelden is gewenst. Kaartjes zijn te koop in de bibliotheek of via de knop hieronder.