Winterwille en sponsortochten

7 maart 2018, van 10:15 tot 12:00 | Bibliotheek Heerenveen

Kosten: €1,- incl. koffie of thee

Deze activiteit heeft in het verleden plaatsgevonden. Klik hier voor alle actuele activiteiten.

Baukje Spoor

Op woensdagmorgen 7 maart is sportvrouw Baukje Spoor te gast in het Seniorcafé van de bibliotheek van Heerenveen. Onder de titel ‘Winterwille en sponsortochten’ vertelt zij met veel anekdotes haar levensverhaal. De aanvangstijd is 10.15 uur en de toegangsprijs bedraagt €1, inclusief koffie of thee. Alle 55-plussers zijn van harte welkom.

Baukje Spoor

Het leven van Baukje Spoor staat in het teken van sport, al komt ze niet uit een sportmilieu. Het begon met het winnen van kleine prijsjes en met veel doorzettingsvermogen heeft ze uiteindelijk haar droom waargemaakt. Tussen 1965 en 1969 behoorde Baukje tot de top bij het kortebaanschaatsen. Daarnaast heeft ze drie Elfstedentochten gereden. Uiteraard vertelt Baukje hoe ze die beleefde. In 1985 ging ze naar Polen om de alternatieve Elfstedentocht te schaatsen en ze was net op tijd terug om de echte Tocht der Tochten nog mee te maken.

Naast het schaatsen is Baukje ook wielrenner. Ze heeft in vele landen heel wat sponsortochten meegefietst, onder meer Roemenië en Noorwegen. Nog steeds is ze betrokken bij de organisatie van dit soort evenementen. Baukje is zelfs op de fiets naar Ghana geweest.

Seniorcafé

Iedere woensdagmorgen van 10.00 tot 12.00 uur kunnen 55-plussers in het Seniorcafé van de bibliotheek terecht voor een kop koffie of thee, een praatje en om een krant of tijdschrift te lezen.
Bovendien wordt elke eerste woensdag van de maand, behalve in juli en augustus, speciaal voor deze leeftijdsgroep een activiteit georganiseerd.

Seniorcafé in Bibliotheek Heerenveen