Zeiltocht over de Atlantische Oceaan

1 november 2017, van 10:15 tot 12:00 | Bibliotheek Heerenveen

Kosten: €1,- incl. koffie of thee

de Virago, foto: Arie Nauta

Op woensdagmorgen 1 november komt Arie Nauta over zijn zeiltocht over de Atlantische Oceaan vertellen in het Seniorcafé van de bibliotheek in Heerenveen. Deze lezing aan de hand van foto’s begint om 10.15 uur. Alle 55-plussers zijn van harte welkom. De toegangsprijs bedraagt € 1,00, inclusief koffie of thee.

Arie Nauta, reiziger in hart en nieren

Arie Nauta uit Haskerdijken voer tien maanden lang met het schip ‘Virago’ langs tropische kusten en Caribische eilanden, samen met zijn vriendin. Tijdens zo’n lange tocht ontkom je niet aan gebreken en ongemakken. Het weer, waarvan je als zeiler afhankelijk bent, speelt een belangrijke rol. Wat doe je met onweer en windstilte? Hoe overleef je drie weken op volle zee?

Foto Arie Nauta

Zeilen doet Nauta reeds sinds zijn jeugd. Om vertrouwd te raken met de zee heeft hij veel gezeild met ervaren schippers en de benodigde diploma’s gehaald, zoals kustnavigatie en marifonie. Nauta is afkomstig uit een circusgeslacht; zijn grootvader was eigenaar van circus Friso. Al ruim 40 jaar trekt hij met de Kop van Jut door het land en het reizen zit dan ook in zijn bloed.

Seniorcafé

Iedere woensdagmorgen van 10.00 tot 12.00 uur kunnen 55-plussers in het Seniorcafé van de bibliotheek terecht voor een kop koffie of thee, een praatje en om een krant of tijdschrift te lezen.
Bovendien wordt elke eerste woensdag van de maand, behalve in juli en augustus, speciaal voor deze leeftijdsgroep een activiteit georganiseerd.