Een jubileum!

In oktober bestaat de bibliotheek van Heerenveen 100 jaar!
Natuurlijk gaan we hier uitgebreid aandacht aan besteden. Maar we vinden het ook leuk als u uw herinneringen aan de bieb van lang of minder lang geleden met ons deelt. Wie kan zich nog herinneren dat je zelf de boeken niet uit de kast mocht zoeken? Je gaf de titels door bij een loket en de bibliotheekjuffrouw haalde de boeken voor je op. Wie heeft mooie of bijzondere herinneringen aan activiteiten in de bieb? Wie maakte stiekem een afspraakje met een vriendje of vriendinnetje, onder het mom van braaf huiswerk maken...? 

Wie weet ziet u uw verhaal terug op Facebook, de website of zelfs in de krant. Foto's zijn ook welkom!

Verhalen en/of foto('s) kunt u sturen naar: a.knol@bibliothekenmarenfean.nl. Geef uw naam door - en vermeld of we de achternaam erbij mogen zetten- en mailadres en/of telefoonnummer. Het is leuk (maar natuurlijk niet verplicht) als er een fotootje van uzelf meegestuurd wordt, recent of uit de tijd waarin uw verhaal zich afspeelt.

Het programma voor de feestperiode

Expositie in het Historisch InformatiePunt

Op de 1e verdieping van de bibliotheek is in deze periode een tentoonstelling te zien met krantenartikelen, veel fotomateriaal en voorwerpen uit de 100-jarige geschiedenis van de bibliotheek. Tijdens de openingstijden van de bieb is iedereen welkom om deze expositie, samengesteld door de Werkgroep Oud-Heerenveen, te komen bekijken.

Bibliotheek aan de K.R. Poststraat met bibliobus, ongeveer 1971