Cursus Klik & Tik

cursus Klik & Tik

Moeite om de weg te vinden op internet? Dat is lastig. Want internet wordt steeds belangrijker in het dagelijks leven. Tweedehands koopjes en overheidsinformatie vinden, belastingaangifte doen, een reis boeken, bankzaken regelen, dat gaat tegenwoordig allemaal via internet. De bibliotheken in Heerenveen, Akkrum en Jubbega bieden ondersteuning met de cursus Klik & Tik. Deze cursus helpt mensen om de computer beter te kunnen gebruiken.

In de bibliotheek

Klik & Tik is een oefenprogramma. Via filmpjes kan de eenvoudige uitleg worden bekeken en daarna kan men aan de slag met praktische oefeningen.

Men kan de cursus zelfstandig doen, maar het is ook mogelijk deze onder begeleiding van een docent in de bibliotheek te volgen. Daarnaast kan men tijdens de openingsuren oefenen op een van de internetpc’s.

Cursusdagen en -tijden

  • Bibliotheek Akkrum | Dinsdag 14.00 - 16.00 uur
  • Bibliotheek Heerenveen |Donderdag 10.00 - 12.00 uur
  • Bibliotheek Jubbega | Woensdag 13.30 - 15.30 uur
     

Keuze uit drie onderdelen

Klik & Tik bestaat uit drie delen en deelnemers kunnen zelf kiezen welk onderdeel van de cursus ze willen doen.

Klik & Tik - de basis start bij het begin. Men leert typen, e-mailen en men gaat het internet op. Filmpjes laten zien hoe het werkt en daarna kan men zelf oefenen. Het is handig al ervaring te hebben met een computermuis voordat men begint.

Klik & Tik - het internet op helpt de weg te vinden op internet. Men leert er te zoeken en hoe websites te bekijken. Hoe wordt een e-mail geschreven en hoe ‘downloadt’ men bestanden? Alles wordt direct geoefend op een speciale website. Het is handig al enige ervaring met een computer te hebben voordat men start.

Klik & Tik - samen op ’t web: er wordt geoefend hoe men sociale media gebruikt. Geleerd wordt hoe Facebook, Skype en WhatsApp werken en men maakt kennis met Instagram, LinkedIn en YouTube. Het is handig om al enige ervaring met internet te hebben voordat men met deze module van start gaat.
 

Meedoen?

Deelnemen aan Klik & Tik? Kom langs of bel om u aan te melden. Vragen? Neem contact op met Ingrid Ganzeboom van de bibliotheek, via i.ganzeboom@bibliothekenmarenfean.nl of 0513-657223.

Klik & tik