Arina Kuijper

Gepubliceerd op: 13 april 2018 09:27

tekening van Arina Kuijper

Van woensdag 9 mei tot en met zaterdag 9 juni exposeert autodidact Arina Kuijper-Timmerman haar tekeningen in de bibliotheek te Heerenveen. Iedereen is van harte welkom om deze tentoonstelling tijdens de openingsuren van de bibliotheek te komen bekijken.

Arina Kuijper-Timmerman

Arina Kuijper maakt voornamelijk gebruik van houtskool en zacht pastelkrijt voor haar tekeningen. Zij schildert overigens ook, met acrylverf. Naast portretten zijn ook dieren een geliefd onderwerp van haar.

Tekenen is voor Kuijper altijd al een hobby geweest. Vijf jaar geleden is zij begonnen met lessen in portrettekenen bij Geert Frijlink. Daarna volgden lessen bij Dorotha Grzesik en nu tekent ze al twee jaar bij atelier Jaap Ket in Leeuwarden.

portret door Arina Kuijper

Kuijper woont met haar gezin al ruim twintig jaar in Drachten. Ze is werkzaam als baliemedewerker bij vrijwilligerscentrale Talent in haar woonplaats.
Meer informatie vindt u op haar Facebookpagina.

Uw portret in houtskool
Portretten tekent Kuijper meestal vanaf een foto. Maar op zaterdag 19 mei gaat zij de uitdaging aan en kunnen belangstellenden een portret van zichzelf laten maken. Van 10.30 tot 13.30 uur is Arina dan in de bibliotheek en tekent ze portretten met houtskool. Men kan zich hiervoor aanmelden bij de klantenservice in de bibliotheek. Als het portret naar wens is rekent Arina er  € 15,- voor.
Wie het eerst komt, het eerst maalt!